Pasaulio kraštas (Land's End Cornwall)

Kornvalis - grafystė, šalis ar vieta, kuriai priklauso legendos ir fantazijų gausybė. Tai karaliaus Artūro šalis, riterių gimtinė. Riterių dvasia čia gyva ir šių dienų kasdienybėje. Kornvalyje gyveno elfai, kontrabandininkai, piratai, sudužusių laivų plėšikai ir šalia jų - Šventieji. Visa tai apipinta dar senesnių, paslaptingų senovės kultūrų įvairiomis medžioklės relikvijomis.
Šio regiono peizažą ženklina ūkanotos ir uolėtos pakrantės, priešistoriniai didžiuliai akmenys, gundantys įminti jų vis dar neatskleistas paslaptis, senovinės kapavietės; pakibusios ant stačių uolų krašto virš amžinai grėsmingai riaumojančio vandenyno pilys, kalvų fortai. Itin ryškiai žalias vasaros Kornvalio pievas puošia gausios karvių bandos bei avių kaimenės.
Land's End - tai vakarinis Britanijos taškas, nuo čia iki Amerikos nėra nieko, išskyrus Sicilijos septynias saleles ir vandenyno platybes. Senovės Romėnai šią vietą vadino „audrų krėslas“. Dabar tai sukomercinta ir gausiai žmonių lankoma vieta, kompleksas viešbučių, kavinių, paukščių stebėjimo vietos.
Diežo Taškas (Lizard point) - pietinis Anglijos taškas, svaiginantis gamtos grožiu - stačios pakrantės ir bedugnėje kunkuliuojantis, į uolas dūžtantis vandenynas.
Psichiatrams ši vieta žinoma kaip suicidų vieta. Gegužės mėn. jaunoje šeimoje mirus penkerių metų neįgaliam vienturčiui sūneliui, jauni ir turtingi tėvai atvežė jo kūnelį ir žaisliukus, sudėjo prie olos, o patys susikibę nušoko nuo uolos. Visą Britaniją sukrėtė meilės ir mirties sandūra. Pagrindinių dienraščių pirmuose puslapiuose buvo spausdinami įvairių specialistų pasisakymai - psichiatrų, psichologų, filosofų, rašytojų, poetų, kunigų, juristų, politikų - buvo svarstoma gyvybės prasmė ir vertė. Šalia reiškiamos užuojautos dėl vienas kitą karštai mylėjusių šeimos narių žūties, skaitytojai buvo kviečiami branginti gyvenimą.







Comments

POPULIARIAUSI