Kelionė automoniliu po Ameriką (JAV) - 3 Diena - Capitol Reef

Nuvažiuota: 475 km
Muzika: Despacito (pagaliau ilgai lauktas, valio!) ir Bon Jovi (dar kartą valio!)
Maistas: Subway, Frappucino, vyšnių pyragas ir agurkai
Aplankytos vietos: Capitol Reef (stop points) ir Route 12 scenic drive
Dienos įžvalga: Skirtumas tarp žmogaus dėvinčio skrybėlę  ir nedėvinčio skybėlės yra tas, kad vietoj atrodymo įprastai, jis staiga tampa nepamirštamu. Žinau, kad tikrai prisimenate nors vieną žmogų su faina skrybėle.
Šiandienos užduotis buvo susigrąžinti Road Trip muziką į mašiną, nes be geros muzikos Road Tripas prapranda pusę šarmo. Kadangi mano USB stick jau nakvojo su indėnų protėviais ir pasilaidojo save, reikėjo sugalvoti naują planą. Paprašiau kolegės man muziką persiųsti iš mano darbo kompiuterio per Drop box, surašiau visus loginus ir gavau po valandos. Tada dar valandą sugaišom, kol įrašėm į telefoną. Nes, o stebukle registratūroj buvo laisvas kompiuteris skirtas bendram naudojimui. Po visų šių reikalų iš Moab pajudėjom tik apie dvyliktą valandą, o laukė nemažai vairavimo. Todėl pusryčiai buvo išbraukti iš sąrašo kaip nebūtinas prioritetas.Pastebėjau, kad kiekvieną dieną pradedam su viltim pavalgyti blynų Amerikietiškoj pakelės užkandinėj, vadinam Diner ir vis kas nors nutinka. Šiandien skubėjom atsidurti Capitol reef, o nuo jo dar laukė ilgas atstumas iki Bryce Canyon.Kokia laimė vairuot toj Amerikoj. Keliai tušti, vaizdai gražūs, kalnai horizonte. Prifilmavom šokių video ir net nepastebėjom kaip ir atvykom iki to Capilot Reef. Nustebom, kad taip greitai. Gera muzika road tripe yra tas pats kas kojinės batuose ar minkšta kėdė kino teatre. Teoriškai galima apsieiti ir su Military radio, bet su Despacito kur kas smagiau.Atvažiavę į Capitol Reef sužinojom geras naujienas, kad dešimčių myliu spinduliu nerasim jokio maisto. Ar minėjau, kad nuo ryto nieko nevalgėm.
- Va tik yra suvenyrų parduotuvė, kur galit rasti pyragų ir ledų, - paguodė mums informacijos centriuky.
Alkanas pilvas tau ne draugas. Ar kaip ten sako liaudės išmintis. Valgiau vyšnių pyragą, agurkus, salsą, ir dar likusį persiką nuo Kolorado fermų laikų. Negalėjau atsidžiaugti, kad apsirūpinom nors kokiu maistu. Ir jūs taip darykit bevažinėdami po Amerikos Nacionalinius parkus. Žinote, laukinė gamta yra laukinė tikrąja to žodžio prasme. Dėl to ten taip ir gražu. Tikimybę rasti kokį kioskelį ar kavinukę galit pamiršti. O tie parkai tęsiasi kilometrų kilometrais. Arba mylių myliom. Kaip jums patogiau skaičiuoti.Capitol Reef nėra labai didelis. Jame kaip ir visur kitur yra ne per ilgiausias scenic drive, tačiau hikintojai žinoma pamatys daug didesnį jo plotą ir tikriausiai gražesniais kampais, nei vairuotojai. Mes taupėm laiką, ir savo kūno temperatūrą. Palyginus su kitom dienom labai karšta nebuvo, bet vistiek netinkamas klimatas 10 kilometrų žygiui. Papiknikavom sau ramiai su gražiu vaizdu, apžiūrėjom gausybę raudonų uolų ir slėnių, pavingiavom besisukančiais keliukais ir po poros valandų leidomės į tolimesnę kelionę.

Comments

  1. Skaitau ir galvoju. O tai kada ten važiuoti, kad būtų galima hikinti? Žiemą? Nes aš pati tas dykynes rugsėjį lankiau, tai pie hikinimą prie +40 taip pat minčių nekilo...

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI