Rene Lietuvoj
Kažkaip prisiminiau, kad nepapasakojau, kaip Lietuvoj pietavau Rene restorane. Labai man smagu, kad gimtinėj dygsta restoranai su idėja ir geru maistu. Londone tai kaip pastebėjau arba kokie rustic style ir cheap, arba rustic style ir overpriced, arba overpriced ir posh. Čia apie tuos su geru maistu kalbu, ne kokias pasibaisėtinas kebabines ant kiekvieno kampo. Tokių tai išvis devynios galybės. Bet va deja ne dažnas restoranas gali pasigirti jaukumu. O gal tas jaukumas čia kitaip interpretuojamas? Ypač kai dabar itin populiarus vadinamasis trendy-vintage-hipster style, kur interjerą arba nutriušina, kad atrodytų toks pagyvenęs, arba prikabinėja palubėj visokių rakandų, ir žinoma nežinia iš kur baldų visokių prisirankioja nesiderinančių anei kiek vienas prie kito. Dar mėgstamas interjero akcentas yra ilgieji komunaliniai stalai, kur dažniausiai prisėdi šalia kokio barzdočiaus, pasibalnojusio nosį oversized akiniais ir jo panelės in fifties style dress beigi ryškiai raudonom lūpom. Man patinka nueit į tokias vietas, nes tada pasijaučiu labai jauna ir madinga. O kai nueinu į posh vietą su baltom staltiesėm, tai pasijaučiu tokia visa pagyvenusi madam (cha cha). Kadangi mėgstu įvairovę, tai nevengiu nueit visur.
Bet va štai mielojoj Lietuvoj pasirodo yra tokių restoranų kaip Rene, kur padavėjos apsirengę a la Charlie Chaplin stilium, įrankius atneša vokelyje su mielu palinkėjimu, o ant staltiesių galima piešti. Ką jau bekalbėti, kad maistas labai skanus. Gal vasarai jie pakeičia meniu? Kai aš buvau tai jis man pasirodė gan sunkus ir žieminis. Visokie troškiniai, kepsniai, triušiena grietinėlės padaže. Net gaila buvo, kad nepajėgiau daugiau suvalgyt... Tiek prisikimšau, net ausys lapsėjo. Tačiau svarbiausia, kad iš tokio restorano išeini ne tik skaniai pavalgęs, bet ir maloniai pasibuvęs beigi puikios nuotaikos... Jei rasiu kokį panašų atitikmenį Londone, būtinai pranešiu. Gal reik kokiam menininkų rajone paieškoti?
Bet va štai mielojoj Lietuvoj pasirodo yra tokių restoranų kaip Rene, kur padavėjos apsirengę a la Charlie Chaplin stilium, įrankius atneša vokelyje su mielu palinkėjimu, o ant staltiesių galima piešti. Ką jau bekalbėti, kad maistas labai skanus. Gal vasarai jie pakeičia meniu? Kai aš buvau tai jis man pasirodė gan sunkus ir žieminis. Visokie troškiniai, kepsniai, triušiena grietinėlės padaže. Net gaila buvo, kad nepajėgiau daugiau suvalgyt... Tiek prisikimšau, net ausys lapsėjo. Tačiau svarbiausia, kad iš tokio restorano išeini ne tik skaniai pavalgęs, bet ir maloniai pasibuvęs beigi puikios nuotaikos... Jei rasiu kokį panašų atitikmenį Londone, būtinai pranešiu. Gal reik kokiam menininkų rajone paieškoti?
Rene ir mano numylėtinis, bet stengiuosi ten labai dažnai neiti, kad dar būtų kuo širdį padžiuginti kai slogutis užeina arba imi netyčia nebemylėti visko. Tokiais atvejais Rene su savo maistu ir nuotaika baisiai padeda.
ReplyDeleteAciu uz rekomendacijas, skrendam trumpu atostogeliu i lietuva ir kaip tik klausiau draugu rekomendaciju Vilniuje skaniai ir graziai pavalgyti ir tavo straipsnis, paciu laiku!!! pasizymiu sia vieta ir butinai isbandysime :)
ReplyDeleteTelepatė aš. :) Būtinai nueikit į Rene. Va ir Greta rekomenduoja. :)
DeleteO matai va, aš irgi ten noriu :)
ReplyDeleteJei nesunku, mestelk man į meilą koordinates :)
Rene kažkada suvalgiau savo pirmas midijas... O su bendradarbėmis per vyno ketvirtadienius eidavom į Rene midijų ir ... alaus. O jau jų bulvytės ir padažai... mmm... Tad be galo džiaugiuosi, kad jis neprarado nei virtuvinės kokybės, nei šarmo :)
ReplyDeleteTaip taip laukiu adresiuko. Kur čia ant stalų galima piešti????
ReplyDeleteTaigi paspauskit and RENE linko ir nuves į jų internetinį puslapį. :)
ReplyDeleteaš tik užėjus į Rene pagalvojau, kad overpriced ir ką aš žinau, bet po to gavau pieštuką, to alaus iš kolbos, dar vėliau atnešė labai skanaus maisto labai įdomiam inde ir tada jau nusprendžiau kad totally worth it. :)
ReplyDelete