Whistable - žvejų miestelis

Whistable - mažas miestelis prie jūros, Londono pietuose, Kente. Pati jūra žinoma neįspūdinga, kaip ir daugumoj miestelių aplink Londoną. Tokia bespalvė, bangų nerasta, smėlio taip pat nepastebėta, tik akmenys. Tačiau pats miestelis turi žavesio ir nėra prikaišiotas karuselių bei visokių tarškių atrakcionų kaip kartais pasitaiko. Be to labai didelis skanaus maisto pasirinkimas, o atmosfera tokia jūriškai džiugi. Whistable garsėja austrėmis ir jų festivaliais. Austrių galima rinktis ant kiekvieno kampo, su Tabasko padažu, su citrina, užkeptų su prieskoniais. Nes jei nepridėti kokio nors skonio, kas apskritai norėtų ir galėtų praryti tą glitų padarą. Na bet gurmanams savi malonumai.
Dar kas labai gražu tai tie spalvoti nameliai, tipiškas Anglijos pajūrio akcentas. Juos galima išsinuomoti nakčiai arba tiesiog nusipirkti, kaip daro dauguma žmonių, kad turėtų kur laikyti paplūdimio rakandus, rankšluoščius, pripučiamus ratus, kanojas ir gyvą galą kitų svarbių dalykų. Tų namelių aksesuarai ir reikalai skirti puošybai yra atskiras biznis. Kiek visokių vėliavėlių, malūnėlių, kabančių kriauklelių ir pagalvėlių su švyturiais. Poilsiautojai  džiugiai kepa BBQ ir gurkšnoja vyną savo mini balkonėliuose. Juose telpa tik dvi kėdės, bet kam daugiau ir reikia? Kas neturi namelio ar šiaip trumpan užsukęs, eina for pint of beer vienoj iš pajūrio kavinukių. Ten nuo ryto iki vakara kepami fish & chips, gruzdinami kalmarai, džiuvėsėliuose voliojami scampi (tokios geldelės), grillinamos žuvys ir verdami krabai. 
Štai va tokie džiaugsmai laukia vos 1,5 valandos traukiniu nuo Londono norinčių pakeisti aplinką ir pakvėpuoti druskingu oru.





Comments

  1. Žavumėlis. Užsimaniau ir aš į Kentą. Turit talentą.

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI