Lake District - Ežerų kraštas

Yra Anglijoje nuostabus kampelis, ežerų kraštu vadinamas arba kitaip tariant nacionalinis parkas. 
Aš jame visą laiką norėjau lakstyti, šokinėti ir laipioti akmenimis. O dar ir mėlynių aptikome... Oi kiek laimės buvo!
Nors oras buvo šaltesnis nei Londone ar tikriausiai kur kitur Anglijoje, tai nuotaikos nei kiek negadino. Juk svarbiausia, kad nelyja... Na, bent jau dieną. Naktį pylė kaip iš kibiro ir maniau mūsų palapinę nuneš kaip plunksnelę blaškomą vėjo. Tuo labiau kai mes miesto vaikai nesame itin įgudę palapinių statytojai. Campingo gyventojams buvo smagi atrakcija stebėti keturis neišmanėlius vis statančius ir griaunančius ne itin stabilią konstrukciją. Kaip vėliau mano draugas pakomentavo - Oh you had the old fashioned one... Pasirodo šiuolaikinės palapinės pasistato pačios ir beveik nieko joms daryti nereikia. Na, bet šiaip ar taip išnaudoję visus įmanomus variantus mes saviškę visgi galiausiai sukonstravome. Pasak Edisono - aš nesuklydau 100 kartų, aš atradau 100 būdų neišrasti lemputės. 
Visa kita apart palapinės buvo tiesiog nuostabiai fantastiškai nepakartojama. Myliu šią Anglijos dalį su visom tom avim, antim, siaurais keliukais, krištoliniais ir labai šaltais ežerais bei žaliom kalnų viršūnėm. 
Mūsų campingas buvo kaip tik buvo ant ežero kranto, apsuptas kalnų su šniokščiančiais kriokliais. Palei jį ėjo takas į artimiausią gyvenvietę su vieninteliu pubu 10 km spinduliu, kurį mielai nubalsuočiau kaip vieną romantiškiausių pasivaikščiojimo promenadų. Ypač kylant rūkui ir pamažu temstant. 
Ne veltui šis kraštas įkvėpė ne vieną meninką. Na, o miesto vaikams tai puikiausia vieta atkurti ryšį su gamta ir išmokti statyti palapines. 












Comments

  1. Važiavom ten kelis kartus, bet niekaip nenuvažiavom :D vis persigalvodavom ir vykdavom kažkur kitur. et, gal kitą vasarą pavyks, labai gražu!
    O su tom palapinėm taip jau būna, nors man visada sunkiau palapinę po visko gražiai sulankstyti ir įkišti į maišą. O tos, kur pasistato pačios, atrodo išvis misija neįmanoma, nes kartą mačiau, kaip vyrukas bandė ją gražiai sulankstyti, ir jam niekaip nepavyko :D

    ReplyDelete
  2. Gražu! Puikus tas Lake District'as :) Nuvyksim ir mes ten greitai :)

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI