Dirbti keliaujant

Maniau tai bus paprasčiau. Sėdėsiu ant jūros kranto su laptopu, klientai birs iš dangaus, o užduotys vienas du ir pasidarys. 

Realybė pasirodė visai kitokia. Visų pirma, supratau, kad kai esu naujoje šalyje labiausiai norisi gerti į save įkvėpimą, mėgautis tenykšte atmosfera ir džiaugtis saule. Be galo sunku perjungti protą iš atsipalaidavimo režimo į užduočių režimą. Ypač, kai trumpam atvykę turistai pašonėje, atsipūtę sau geria kokteiliuis su skėtukais ir dėl nieko nesuka galvos. 


Antra problema, FOMO - fear of missing out. O jei kažką įdomaus praleisiu? Nepamatysiu? Nesudalyvausiu? 


Bandžiau dirbti išganingose co-oworking spaces, truputį padėjo, bet vistiek iki galo nesuprasdavau, kaip tie digital nomads ramiai sau KIEKVIENĄ mielą dieną po aštuonias valandas išbūna įbedę akis į kompiuterį. Alio? Ar jiems nerūpi, kad palmės moja nuo pajūrio? Kad reikia apžiūrėti krioklius? O dar flamingų ežeras netoliese? Ar jį turi kokį mygtuką įjungti bei išjungti darbo režimui? 


Man tai padaryti itin sunku! 


Geriausiai veikia variantas dirbti daug, kol esu Lietuvoje, ir dar ypač oras ne itin motyvuojantis kažką veikti. Prisipažįstu, kartais tai vos nepasibaigia burn out’u. Na, o padirbus ir susitaupius - keliauti ir mėgautis keliavimu. Galbūt šiek tiek padirbti, bet ne per daug. 


Taip pat man reikia ramios, nuolatinės, stabilios aplinkos, kur galiu susikaupti ir nesiblaškyti. Juk nukreipus mintis nuo užduoties, užtrunka apie 20 minučių vėl prie jos sugrįžti. Bent jau taip sako psichologai. 








Comments

POPULIARIAUSI