Ką Londone madinga valgyti ir gerti?


GĖRIMAI

Kiekvienais metais kavinės konkuruoja kas išras originaliausią gėrimą. Kažkada buvo Chai Latte, Matcha latte, Tumeric latte, dar vėliau kava su kokoso aliejum (labai skani beje, sakau kaip žmogus nemėgstantis kavos).  O dabar gi paskutinis mados klyksmas yra Ashwagandha. Pagal apibūdinimą tai kartu raminanti ir energizuojanti žolelė. Gėrimų labai daug kur apart Whole Foods ar kokių super trendy sveikatos kavinių nepamatysi, bet niekas netrukdo tiesiog nusipirkti pudros ir gamintis patiems sumaišant su kitais prieskoniais ir riešutiniu pienu (nes tikrą pieną šiais laikas gerti taip pat nemadinga ir nenaudinga). 

Tiesa prakalbus apie keistus gėrimus, kavinė į kurią patenka tik kantrieji Farm Girl Notting Hille atidarė naują vietą Chelsea, kuri panašu nėra tokia sausakimša. Gali būt, kad apie ją ne daug kas žino. Čia kavos perėjo eksperimentinę tansformaciją nuo Levandų, Rožių, Hibiscus Latte iki Drugelių. Žmonės dažniausiai jų paragavę tiesiog užsimano paprastos kavos, na bet įdomumo dėlei kodėl neišbandyti. (9 Park Walk, Chelsea, London SW10 0AJ)

Tiesa dar nepamirškim Kombucho’s gėrimų, bei itin išpopuliarėjusios Bubble Tea. 


MAISTAS 

Havajai šturmu ima Londoną, nuo Havajietiškų burgerių (kuriuos kepa ant lavos) iki Poke dubenėlių, kurie tiesiog yra salotų ir sushi hibridas. Praktiškai jau imi pavargti vien juos beužsisakinėdamas, nes reikia nuspręsti ar nori kale ar špinatų, o gal visai nenori jokio žalėsio, tada iš 20 kitų ingredientų išsirinkti kokius 4 ir iš 150 padažų pasirinkti vieną. Žinoma būna rekomendacijos, bet galima ir paeksperimentuoti. 

Burbuliniai vafliai vis dar trendas. Prie jų visada eilės ir jie itin paklausūs. Galima juos užpildyti įvairiais skoniais, gelatto, matcha, karamele bei įvairiausiai pagardais. (Bufle, 19 Rupert Street, Soho, W1D 7PA)

Jei norite paragauti neįprastų ledų, jų pasirinkimas taip pat nemenkas. Mėlynojo pelėsinio sūrio skonio su graikiniais riešutais arba baravykų su šokoladu La Gelatiera Soho (27 New Row, London WC2N 4LA). 
Šviežiai nupjautos žolės, taip jums nepasigirdo Chin Chin Camden. Jie turi specialią laboratoriją, kur bet ką gali paversti į ledus, tik atneškite ingredientų. (49-50 Camden Lock, Camden Town, London NW1 8AF). 
Tahini ledai su kardamonu Palomar Soho, beveik kaip iš avinžirnių. (34 Rupert St, London W1D 6DN)

Comments

POPULIARIAUSI