Kelionė automobiliu po Ameriką - 9 diena - Mojave dykuma ir Joshua Tree Park


Nulėkti nuo Los Anželo iki Las Vegaso yra juokų darbas. 4 valandos su trupučiu greitkeliu ir tu jau vietoj. Bet dviem blondinėms nuotykių ieškotojoms gi per paprastas toks maršrutas. Tiesiu keliu mes nevažiuosim. Geriau pažiūrėkim Mojave dykumą, Joshua tree parką ir taip toliau. 
Pajudėjom iš Las Vegaso tikėdamos kokios gražios pakelės užkandinės, vadimojo Diner. Pakeliui atradom Fat Greek užeigą, kurią visi reklamuoja tikriausiai todėl, kad tai geriausia, kas aplink yra. Bet tai nereiškia, jog tai geriausia apskritai paėmus. Tenkaip tik per Work and Travelprogramą dirbo Lietuvaičiai. Kur tik tautiečių nesutiksi. Miestelis, yra absoliučiai mažas, nykus, su trim kazino. Toks gūdus ir išblankęs, kur filmuose rodo, grynai in the middle of nowhere. Na ką gi, užkandome kažką iš to, ko ten buvo tam Greek menu. Beje nežinau ar nors vienas patiekalas kažką bendro su Graikija turi. 
Tuomet jau leidomės klaidžioti po žymiąją dykumą. Tiesą sakant ten yra tik vienas besišakojantis kelias. Ir spėkit ar mes pasirinkom reikalingą atšaką? Aišku, kad ne. Po pusvalandžio vairavimo spooky keliu, kur asfaltas suskilinėjęs ir aplink nei gyvos dvasios, jau ėmė mums kažkaip ta atmosfera nepatikti. Aplink kur ne kur tik apleistos bakūžės ar namų griuvėsiai. Užmetėm akį į GPS ir kažkodėl tik dabar supratom, kad nusukom ne ten. Taigi vėl pusvalandį reikėjo grįžti atgal iki to atsišakojimo ir rinktis kitą kryptį. Bestovint prie užvertos pervažos, riedant nesibaigiančio ilgumo traukiniui man jau ėmė vaidentis jei kas nors dabar iš galo privažiuotų tai nebebūtų kur dingti. Na bet įveikę paranoją ir galvoje kylančias siaubo istorijas grįžom iki to reikalingo atsišakojimo. Tačiau laukė kita bloga žinia. Benzinas ėjo į pabaigą. O Mustangas žinote ištroškęs, geria kibirais. Tada ėmėm Googlinti kur yra artimiausia degalinė ir bliamba vėl reikės kažkur nusukti nuo mūsų krypties link Joshua Tree Parko. Bet ką darysi. Gailiai stebėjau krintančią žemyn benzino juostelę ir jau net mačiau tos degalinės miražus. Ai ne, čia ne miražas. Tikrai degalinė. Phew. Žinoma jau ketinome pilti visą baką, tačiau paslaugus patarnautojas sako: 
-        Ar pastebėjot, kad čia kainos tris kartus didesnės nei visur kitur, nes tai vienintelė degalinė dykumoje? 
Be to dar kažkokia ikoniška, ant route 66 kelio. Netoliese sustojęs turistinis autobusas vykdė fotosesiją. 
Taigi vėlgi, išsigooglinom kur yra kita artimiausia kita degalinė ir kiek mums užteks to benzino iki jos. Supratę, kad vis dėlto užteks, važiavome į tą, kuri buvo jau visai netoli Joshua Tree parko. 
Palengvėjusia širdim pagaliau turėdamos marias nebrangaus kuro ir kibiro dydžio puodelius Coca-Colos su ledu jau visai galėjome ir atsipūsti. Tik bėda, kad bevažinėjant po dykumą laiko apžiūrėt tuos Joshua Trees nelabai liko. Užsukom trumpam, padarėm porą kadrų. Na maždaug aplankėm ir patraukėm pagaliau į Los Angelą. Grįžom į tą lygiąją beigi greitąją autostradą, kuri visai pašėlo link miesto su penkiom eilėm. Bet šiaip nei taip gyvos ir sveikos nuvairavom į civilizaciją. 

Comments

POPULIARIAUSI