Karšti vasaros taškai Londone

Dalinuosi savo įžvalgom ir patarimais, kas šiuo metu Londone yra ant bangos ir ką galima nuveikti per ne tokią jau ir ilgą vasarą, kuri šiais metais pasitaikė itin karšta. Paprastai atšilus orams dauguma stengiasi pabėgti iš miesto prie kokio nors vandens telkinio ar miško. Tačiau ir Londone nėra kada nuobodžiauti. Pramogų pasiūla vyrauja nuo netikrų paplūdimių iki lauko kino teatrų, nuo keistų ledų iki cirko pasirodymų. 

KINO TEATRAS PO ŽVAIGŽDĖMIS


Nors orus prognozuoti sunku, o bilietus užsisakinėti reikia gerokai iš anksto, niekada negali žinoti ar nežiūrėsi filmo susisukęs nuo vėjo bei permirkęs nuo lietaus. Tačiau tikrai verta surizikuoti, o galbūt net prigriebti skėtį, kad pasimėgauti filmais netikėčiausiose Londono vietose. Šią vasarą lietaus rizika gal kiek mažesnė, bet vistiek neaišku, kada gali kilti kokia audra. 

Filmai laive– Kodėl gi nepasižiūrėjus filmo plaukiojant Temzės upe stebint saulėlydį? Ar gali būti kas nors dar romantiškesnio? Juos siūlo City Cruises. (http://www.citycruises.com/special-events/timeout-movies-on-the-river)

Sommerset House – dvi savaites Rugpjūčio mėnesį bus rodomi filmai Sommerset House kieme. (https://www.somersethouse.org.uk/whats-on/film4-summer-screen)

Luna Cinema – Kino seansai parkuose ir jaukiose, nuostabiai pasimatymams tinkančiose erdvėse (Kew Gardens, Hamstead Heath, Hampton Court bei Regents Park). (www.thelunacinema.com)

Nomand Cinema – vienas populiariausių lauko kino organizatorių, siūlantis žiūrėti filmus prie St Paul Katedros,  Bromptono kapinėse, Hyde Park Lido, Wembley park ir daugybėje kitų vietų. (www.whereisthenomad.com)

Taip pat yra ir teatras po dangumi. Opera Holland Parke, kur galima pasiklausyti Traviatos, Cosi Fan Tutte bei Ariadne. (Opera Holland Park Theatre, Ilchester Pl, Kensington, London W8 6LU). Regents Park Open Air Theatre, pritatantys Šekspyro pjesę As You Like it, Peterį Peną, Little Shop of Horrors ir kitus spektaklius. (Inner Circle, London NW1 4NU)

PAPLŪDIMIAI LONDONE


Kartais nebūtina važiuoti prie tikros jūros. Mieste taip pat galima atrasti smėlio bei patirti tropinę atmosferą. Tuo labiau, kai tikroji Anglijos jūra dažnai pabėga nuo kranto dėl potvynių ir atoslūgių, todėl vaizdas ne taip ir skiriasi. 

Neverland – Fullhame esantis pliažas ant Temzės kranto. Didžėjai, žaidimai, brunchas, didžiulės lovos ir spalvotos pašiūrės. (364 Wandsworth Bridge Rd, Fulham, London SW6 2TY)

Camden Beach – Roundhouse kiekvienais metais savo terasą paverčia į pliažą, kur vyksta gyvi koncertai. Čia galima žaisti ping pongą, yra baras, kur nusipirkę pina coladą ir įsitasę ant spalvotų kėdžių pasijusite kaip kokioje Jamaikoje. (Chalk Farm Road, Camden NW1 8EH)

London Royal Docks – Kiekvienais metais atgabenamos tonos smėlio ir krantinė virsta paplūdimiu. Įėjimas nemokamas. (1 Siemens Brothers Way E16 1GB).

KARŠČIAUSIOS VASAROS PARODOS


Spice Up Spice Girls exhibition, Business Design Centre, Angel, Islington. Tai didžiausia keliaujanti paroda grupės gerbėjams, su šimtais kostiumų bei asmeninių grupės daiktų. (https://www.spicegirls-exhibition.com)

Frida Kahlo exhibition, V&A Muziejus, Kensington - Didžiulė asmeninių meninkės daiktų kolekcija, iliiustruojanti jos gyvenimo istoriją.

Fashioned from Nature, V&A paroda pasakojanti kaip drabužių istorija susipynė su gamtos elementais. Inovatoriškos medžiagos ir dažymo būdai leis nauju žvilgsiu pažvelgti į rūbų kūrybą.  

Lee Bull – Hayward Gallery. Žymiausia Pietų Korėjos meninkė kuria siurrealistinį pasaulį. Kiborgai ir mokslinės fantastikos elementai skritinguose kamabriuose priverčia keliauti per laiką ir erdvę. Patiks keistų parodų mėgėjams.

The Ey Exhibition Picasso 1932 – Love, Fame and Tragedy – Tai pirmoji Picasso solo paroda Tate Modern, suteikianti galimybę pamatyti daugiau nei 100 paveikslų, skulptūrų bei piešinių, kartu su šeimos fotografijomis ir nematytais jo gyvenimo momentais.

Rodin ir senosios Graikijos menas – British museum pristato didelę Rodino skulptūrų kolekciją, pasiskolintą iš jo muziejaus Paryžiuje. Meninką įkvėpė Graikų panteono skulptūros, kuris jis 1881 metais pamatė tame pačiame Britų muziejuje. 

KUR PASISĖDĖTI LAUKE? 



Neals Yard Covent garden – spalvotas kiemelis truputėlį nuo visų pasislėpęs, tačiau jau tapęs vieša paslaptim. Jame įsikūrę restoranėliai siūlo didelį vegetariško ir sveiko maisto pasirinkimą. 

Coppa Club Tower Bridge – Žiemą siūlo stiklinius igloo, o vasarą jie patampa tropikų mini oazėm. (Coppa Club, 3 Three Quays Walk, Lower Thames Street EC3R 6AH)

John Lewis terasa ant stogo kiekvienais metais su nauja tema. Jaukus sodelis, kur galima prisėsti gėrimui ar užkandžiui pavargus nuo Oxford street triukšmo. (300 Oxford St, Marylebone, London W1C 1DX)

Mano, kaip vietinės Notting Hillo gyventojos, patarimas būtų išbandyti Pomona’s restoraną ir jų sodelį su pergola. Jis beveik niekur neminimas, tačiau visos vietinės mamos po jogos pamokų būtent čia gurkšnoja vaisių kokteilius ir valgo sumuštinius su avokadais. Labai vasariška atmosfera, tiesiog Kalifornija Londone. (47 Hereford Rd., London W2 5AH)

ĮDOMŪS RENGINIAI


Galimybė aplankyti St. Pauls Katedrą ir vakarais nemokamai, pasikelti ant jos viršaus, pasigėrėti miesto vaizdais bei nusileisti į požemius, kur palaidoti nusipelnę šaliai žmonės. Katedra atvira nuo 18.30 iki 21.00. 

Liepos 6- 15 dienomis vyks British summer time koncertai Hyde Parke, kuriuos pristato Barclays bankas. Dalyvaus tokie atlikėjai kaip Michael Bubble, Bruno Mars, Paul Simon ir Eric Clapton.

Underbelly Festival South Bank – Kiekvieną vasarą krantinėje įsikuria mini cirko miestelis jau švenčiantis dešimtus metus. Repertuaras siūlo įvairiausius pasirodymus nuo kabareto, improvizacijų, komedijų, koncertų iki žonglierių ir akrobatų  triukų. O kol laukiate koncerto, galima atsigaivinti vasarišku gėrimu ir pasistiprinti maistu iš šalimais esančių vagonėlių. 

Comments

POPULIARIAUSI