Koh Tao - Mažas rojaus kampelis Freedom Beach

Su kuo bešnekėjome visi kaip susitarę teigė, kad Freedom Beach yra gražiausias paplūdimys saloje. Aš nesiginčyju, mano mielų pasaulio vietų sąraše jis tikrai patektų į pirmą penketuką. Na, o pati sala primena vėžlį dėl didelių kyšančių akmenų ir yra gan unikalaus gamtovaizdžio. 
Į mūsų medinį namelį ant kalvos, tiesiai virš paplūdimo, įsikraustėme porai dienų. Deja vis turėdavome mokėti už taksi iki Sairee Beach (kur visas veiksmas ir pagrindinė žmonių koncentracija). Pėsčiom nelabai privaikščiosi, o motorolerio nedrįsom nuomotis. Vien nuvažiavimas link viešbučio buvo toks status, kad atbaidė mus nuo šios minties. 
Mūsų patiuninguotas namelis turėjo karštą vandenį beigi kondicionierių, kas kaip ir prabanga už atitinkamą kainą bungalų pasaulyje. Vaizdas į jūrą pro palmes, sūpynės paplūdimyje ir vietinis restoranas saulėlydžiui palydėti buvo ideali vieta atsigauti po skrydžių/naktinių atobusų/keltų ir pagaliau įsijausti į atostogas. Kada nors tikrai pabandysiu išmokti vairuoti motorolerį, nes be jo Azijoje kaip matau niekaip. Motoreris dienai kainuoja 150 batų, o vienas pasivažinėjimas taksi iki viešbučio 200-300 batų. Tai kur logika? Beje Koh Tao siūlo nuomai ir keturačius, kas nėra labai įprasta Tailande. Tik nelabai buvo laiko jais važinėti, beveik visa diena prabėgo snaudžiant ant smėlio. Aš dar pasivaikščiojau siaurais takeliais tarp namukų, susipažinau su vietiniais šunimis ir niekaip negalėjau nustoti suptis. 
Gyvenimas Koh Tao man pasirodė absoliučiai chilled, kitaip tariant atsipūtęs. Viskas, pradedant nuo pajūrio restoranų su pagalvėlėm ir baigian lounge muzika, tiesiog šaukė - atsipūsk ir pamiršk pasaulį iš kurio atkeliavai. 
Vakarais žiūrėdavom ugnies šou ir į orą kylančius žibintus, nunešančius norus kažkur į jūrą. 
Norėčiau dar čia sugrįžti... Labai norėčiau.  









 


Comments

  1. Nėra net ką sakyt, aš irgi norėčiau va dabar į ten, kur tu buvai. Bet kaip nors tiesiogiai teleportuotis greituoju būdu bent porai dienelių. :)

    ReplyDelete
  2. Is tikruju, tikras rojaus kampelis, nerealiai grazu! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI