Cesar Marnique - Lanzarotė

Lanzarotėj gyveno karta toks dailininkas, skulptorius ir architektas, kuris šiandien jau yra patapęs salos veidu, o jo namas - vienu labiausiai lankytinų objektų. Jis be visų kitų savo nuopelnų dar ir laikomas vienu moderniojo meno pionierių Ispanijoje. 
Gamta natūraliai įsilieja į jo kūrinius ir kuriamus interjerus. Tik jo dėka saloje nėra aukštų pastatų, kurie pažeistų mėnulinį lavos kraštovaizdį. 
Man labai patiko aplankyti dabar jau muziejumi tapusius Cesar Marnique namus, kur keli kambariai įrengti vulkaniniuose burbuluose. Juoda ir balta - tipiškas kontrastas. Kaktusai taip pat įvaizdžio dalis. Na, o kad būtų daugiau spalvų - vieną kambarį padarė raudoną. 
Šio meninko braižas jaučiamas visoje Lanzarotėje. Jis projektavo ne vieną turistų lankomą objektą, pritaikydamas futuristinius motyvus neįprastam peizažui. 










Comments

  1. Atrodo super, ypac balta architektura melyno dangaus fone. ech, gal kraustytis kur silciau gyventi, nusibodo jau tas apsiniaukes Lodnono dangus :)

    ReplyDelete
  2. As pagalvojau lygiai ta pati. :)

    ReplyDelete
  3. o, grožis. juoda, kaip iš kokio fantastinio filmo balta ir dangaus žydrynė, ir dar tie kaktusai.

    ReplyDelete
  4. visada skeptiskai ziurejau i Lanzarote, Gran Canaria ir t.t., bet jau nuotrauku grozis, zydras dangus, bata architektura - gniauzia kvapa!

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI