Bob Bob Ricard restoranas

Niekad nebūčiau iš savęs tikėjusis, kad vieną dieną Londone sugalvosiu eiti paskanauti rusiško maisto. Barščių ir silkės galima gi ir namie prisiragauti. Tiesą sakant nelabai jų ir pasiilgstu. Ir šiaip visą laiką skeptiškai žiūrėjau į overpricintus koldūnus ir a la luxury russian style restoranus, kur susirenka snobai šampano pagurkšnoti. Bet, kad jau visi maisto ir restoranų blogeriai suokia kokia nuostabi ši vieta, nutariau suteikti jai šansą. Ir ką gi, nenusivyliau. Netgi likau labai maloniai nustebinta. Gal dėl to, kad čia mano netikėtumui meniu buvo gausu ir ne rusiškų patiekalų. Be to aptarnavimas, kokio seniai jau neteko Londone patirti. Savaime suprantama yra netgi durininkas, ir vos įžengus vidun pasitinkantis paltų paėmėjas. Įdomu kaip tos pareigos vadinasi? Gal koks paltininkas? Tuomet dar vienas darbuotojas palydintis prie staliuko ir koks milijonas padavėjų. Net sutrikau susidūrus su tokia personalo gausa. Bet tik jų visų dėka, vakaro atmosfera buvo be priekaištų. Tiek kartų pildė mūsų stiklines vandeniu, kad atrodė tuoj nusprogsiu nuo jo kaip koks balionas. Jos nei minutei neturėjo progos ištuštėti. 
Restorano interjeras primena prabangųjį traukinį Oriental Express. Netrūksta ir marmuro, mozaikų bei senovinių paveikslų. Viskas labai mėlyna ir truputėlį ekscentriška. Na, bent jau mano akiai  tikrai malonu. Art Deco gerbėjai išvis tikriausiai pagalvotų, kad numirė ir pateko į rojų. Ir dar sienoje yra mygtukas - press for champagne. Čia jau truputėli naujaisiais rusais kvepia, bet tikiu, kad visiems užsieniečiams tas mygtukas yra didi atrakcija. 
Aišku meniu apstu ikrų, austrių, kijevo kotletų ir kitų Rusiškai egzotiškų (užsieniečiams) gėrybių. Aš pasirinkau anglišką variantą žuvies pyragą ir prancūzišką desertą - trijų rūšių Creme Brule. Taigi net negalėčiau pasakyt, kokia ten iš tiesų virtuvė. Galima rasti visko po truputį. 
Savininkas gi žinoma yra rusas - Leonidas Shutovas. 


Comments

  1. Idomu idomu :) Smagus interjeras atrodo :) As vis ruosiuosi i koki Lietuviu restorana nueiti, bet niekaip neprisiruosiu... nezinau kur koks geresnis :)

    ReplyDelete
  2. O, nėra ir ko lyginti, su šalia esančio Bradfordo rusų restoranu. :D kiek tik su drauge latve nueinam, tiek ji visada baisisi interjeru :D O einam dėl grynai naminio maisto. ir tai tik sekmadieniais, kai patinka dienos pietūs, kuriems tada būna akcija ir kai daugiau nėra ką veikti. Jūsų tai liežuvis kitaip ir neapsiverstu pavadint, tik restoranu, mūsų tai tiesiog kažkokia maitinimo įstaiga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na, juk svarbiausia, kad maistas skanus. :)

      Delete
  3. aš irgi paliaupsinčiau interjerą. Tiesa, mūsų kaime irgi ne per seniausiai radosi pora "rusiškų" vietų. Viena, pavadinkim ją restoranu-klubu) taip ir vadinasi - Nouveaux Russes - Naujieji rusai (bet girdėjau, kad maistas ten baisus). O kita - vintažinė pardė - "Idiz-Bogam". Hm, čia naujos ar senos mados?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naujieji rusai visai neblogai skamba prancuziskai. Londone tai devynios galybes tu restoranu, nuo visai paprastu iki prabangiu su koldunais uz dvidesimt svaru, kur turtuoliai ateina ikru pavalgyt. :)

      Delete
  4. Art Deco as megstu...Ir siaip gyvenime noretusi tureti "press for champagne" mygtuka.

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI