Budapeštas sutemus


Kadangi man pro langą matosi žymusis Grandinių tiltas (Chain Bridge) ir  smagiai plaukioja laiveliai apačioj, aš visai nenoriu eiti miegoti. Juk apsistojau čia tik vienai nakčiai. Beje iš patirties galiu pasakyti, kad lemputės ant tilto užgęsta lygiai dvyliktą (ką tik užgęso). Kol kas Lanchid 19  viešbutis buvo geriausias pasirinkimas Budapešte. Bent jau vaizdo ir vietos atžvilgiu tai tikrai. Nes jis yra in the middle of everything. Iš kambario ir taip matosi viskas kas turi matytis, įskaitant ir parlamento rūmus. Tačiau aš vistiek išėjau pasižmonėti, grynu oru pakvėpuoti ir nupėdinau iki Žvejų Bastiono esančio galima sakyt už kampo. Vaizdas naktį ten tiesiog nenusakomas. Tarsi kokioj pasakoj atsidūrus, neskaitant aplink zujančių turistų, žinoma. Šiltas ir vasariškas vakaras pasitaikė. Labai tinkamas slampinėjimams palei upę. Savo meilę šiam miestui esu prisipažinusi daug kartų, todėl be galo gera čia sugrįžti vėl ir vėl.
Dar šiandien kažkur perskaičiau mintį: Nėra nei vienos dienos, nevertos gyventi. Nei vieno žmogaus, kurio nebuvo verta sutikti. Ir nei vienos dovanos, kurios nebuvau verta aš. Viskas yra piešiniai. Paveikslai – gražūs ir teisingi. Tik vieni įrėminti, kai kurie gal net parodoje. Kiti paslėpti po dulkėtomis drobėmis. Nėra nei vieno, kuris būtu vertas sunaikinimo. Tik mirdami žinosime, kurie jų iš tiesų buvo šedevrai.




Comments

  1. Oi kaip grazu! Man patinka miestai nakti, kada uzsidega visos sviesos :) As vis planuoju ir planuoju ten nusigauti, man visi labai rekomenduoja Budapesta, tai jau reiks palnuotis butinai, ypac po tokiu nuotrauku! :) Neblogas vaizdelis pro langa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha, su vaizdeliu tai man pasiseke si karta. Butinai nuvaziuok. Tiek daug ten yra ko nuveikti, didingi pastatai, baseinai, vaizdai nuo kalvu, pasiplaukiojimas laivu upe, skanus maistas. As kiekviena karta vis ka nors naujo pamatau, niekad neatsibosta.

      Delete
  2. nuostabus miestas, vis neprisiruosiu i ji nuvaziuoti.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mano antras megstamiausias miestas Europoje po Barselonos. :)

      Delete
  3. Labai idomus ir grazus miestas :)

    Linkejimai nuo Rebekos,
    www.rebekasbeautyworld.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. O jau nuotrauku grazumas!!! Nors imk ir dek ant desktop'o ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip, ypač ta su lova labai tinka ant dektopo. :) Turiu prisipažint, kad nuotraukos ne mano... Mano iphone taip gerai naktį nefotografuoja... :(

      Delete
  5. vat norejau rasyti, kad saunuole, naktines foto - idealios ir nuostabiai grazios (as labai smarkiai megstu naktine fotografija, nustatai viska ir lauki, ir lauki, o tada groziesi :) ) bet perskaiciau pries tai komentara, kad ne tavo darytos :) bet vis tiek grazios.
    O "tavo perskaityta mintis" - labai taikli, pozityvi ir tokia visa.. kelianti upa buti dar geresniu zmogumi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norėčiau, kad man gautųsi tokios nuotraukos. Bet aš net Tripodo neturiu, tai naktį man viskas išsilieja... O į darbo keliones važiuoju su iphonu, tai naktinės fotografijos rezultatus galima pamatyti kituose įrašuose apie Budapeštą. Tikrai neverti dėti ant desktopo. :)
      Man irgi ta mintis patiko. Tik dabar nebeatsimenu, kas jos autorius. :(

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI