Anna Karenina

Kokios jaudinančios ir dramatiškos meilės istorijos atrodo knygose ir filmuose. Bet ar gyvenime kas nors tokių norėtų? Visuomet kažkodėl stipriausiai sukrečia pasmerkta meilė, kupina kliūčių, priešų ir besibaigianti išsiskyrimu ar mirtimi. O gyvenime juk viskas daug papraščiau ir nėra jokio užkulisiuose griežiančio simfoninio orkestro. Bet gal be sudaužytų širdžių nebūtų ir didžiosios daugumos literatūros bei meno šedevrų? 
Anna Karenina teko pabūti ne vienai žymiai kino legendai: Gretai Garbo, Vivien Leigh, Marlene Dietrich ir Ingrid Bergman. Dabar ja tapo Keira Knightley. Neatpažįstamai subaisintas ir pasendintas Jude Law įsikūnijo į jos vyrą. Visi kritikai be galo liaupsina šio dueto talentus, o apie Vronskį vaidinusį Aaron Taylor-Johnson nelabai turi ką pasakyti. Tiesą sakant aš irgi sukau galvą, kodėl jis buvo pasirinktas pagrindiniam vaidmeniui. Man asmeniškai absoliučiai nepatrauklus vyras ir abejočiau jo galimybėm suvilioti Anną Kareniną. 
Pagal režisieriaus Joe Wright sumanymą filmo veiksmas vyksta teatre, su įvairiom dekoracijom ir užkulisiais. Vaizdai, kostiumai ir dėmesys detalėms yra tiesiog saldainiai akims. Dėl tų teatro dekoracijų viskas atrodo tarsi graži fantazija ir nežinau ar žiūrovai, neskaitę Tolstojaus originalo,  galėtų lengvai susivokti, kas vyksta ekrane. 
Man asmeniškai labai patiko, bet aš ir šiaip mėgstu senovinius filmus. Tik truputėlį pasigedau rusiškumo. Galima būtų pagalvoti, kad čia filmas apie anglų aristokratus. Švarus britiškas akcentas tikrai nepriverčia galvoti, kad veiksmas vyksta carinėj Rusijoj. Bet režisierius tikriausiai ir nenorėjo rusiško filmo, kitaip būtų ten ir filmavęs. 
Beje, žiūrėjau tokiam truputį senoviškam Notting Hill Coronet kino teatre, kas irgi pridėjo žavesio. 




Comments

  1. As labai laabai noriu si filma paziuret! Esu tokio tipo filmu myletoja, tad neabejoju, kad patiks:)

    ReplyDelete
  2. labai norejau pamatyti sita filma, turejau galimybe darbe, bet kaip tik a diena buvau labai "busy" ir is kolegiu girdejau "mixed reviews", bet po tavo komentaro, sustiprejo noras pamatyti ir kazkodel galvoju, kad man patiks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mano ir mano draugės su kuria žiūrėjom šį fimą reviews irgi mixed. Ji pavyzdžiui sakė buvo visai nusivylus... Tai nežinau. Man tai patiko. :)

      Delete
  3. Man tai labai patiko :) Labai patiko kostiumai ir aplinka :) As tokius filmus galeciau ziureti ir ziureti :) Sutinku del Vronskio, kazkaip ne taip ji isivaizdavau :) uzsimaniau vel knyga perskaityti :)

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI