Ezė ir kiti maži miesteliai

Vis dar lėtai plėtoju savo atostogų temą. Iš tiesų, kai oras niūrus, saulėti prisiminimai pati geriausia atgaiva. 
Šį kartą pristatau Ezę, kone žymiausią iš mažų autentiškų miestelių, esančių aplink Monaką. Ir labiausiai turistų lankomą manyčiau. Tačiau netrūksta ir kitų panašaus stiliaus kaimų aplink. Tiek jų aplankėm, kad net pavadinimų dabar nebeatsimenu. Visi jie išsidėstę ant uolų, visi turi mažas siauras gatveles, prikimštas suvenyrų parduotuvėlių, iš visų galima akis maloninti kvapą gniaužiančiais vaizdais. 
Nors kai kuriuose turizmo informacijos leidiniuose nurodoma, esą Ezę išgarsino parfumerijos fabrikas, iš tiesų tas fabrikas veikia kitoje vietoje - Grase, o Ezė yra jo, mūsiškai tariant, firminė parduotuvė, savotiškas "išplėstinis kioskas", kuriame pora salių skirta parfumerijos gamybos įrangos ekspozicijai ir viena - prekybai kvepalais, kaip jie sako, - tikrais, bet pigiais. Na, tas pigumas žinoma sąlyginis dalykas. 
O didžiausia mūsų dienos atrakcija buvo valgymas pikniko aikštelėje ant labai aukšto kalno. Bagetę nusipirkom vienoj kepyklėlėj, o mėsytę pas dėdę mėsininką. Todėl viskas buvo dešimt kartų skaniau ir įsimintiniau nei kokiam restorane. 

















Comments

  1. Myliu tą kraštą, be galo!!! Nuostabi vieta, kurią visiems rekomenduoju:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ir aš įsimylėjau. :) Puiki atmosfera.

      Delete
  2. O dieve, kaip neįtikėtinai gražu! Pasakiškas miestelis!

    ReplyDelete
  3. o kokie puikus vaizdai, as jeigu matei postinau nuotraukas is to kvepalu muziejaus, kioskelio kaip tu sakei :) Gaila s tik ten ir buvau, nturejau laiko pavaikstinet o pati miesteli, labai garzios nuotraukos ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. O aš atvirkščiai. Miestuką apžiūrėjau, o kvepalų muziejų tik iš tolo pamačiau. :)

      Delete
  4. echh... kaip grzu :)

    ReplyDelete
  5. Turi tie maži miesteliai žavesio, nors tu ką. Ar brangūs, ar nebrangūs, ar turintys "pigių, bet gerų kvepalų", ar ne - nesvarbu. Bet savo aurą ir savo mažas istorijas tai kiekvienas turi. Ir tada taip norisi prie jų prisiliesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip taip... Na, man šitie biški numinti turistų pasirodė, bet va įlindus į Provanso gilumą... Gražuma. :)

      Delete
  6. as ir turiu foto su vistytemis ir anciukais :) jaukus tasw mazas miestelis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaukus, bet man truputi per daug turistu ten pasirode. Nes jis labai mazas, tai ir grudasi visi. :) Yra daug kitu truputi tusteniu miesteliu. :)

      Delete
  7. Eze viena is mano favourite place.....Ypac jei dar ant kalno tam viesbutyje isitaisius, nuostabi vieta ir grazus reportazas:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mes ten labai trumpai pabuvom. Net nustebom, kad taip greit viska apejom. Miestelis grazus, bet naujuju rusu antpludis su baltais sporbatukais biski erzino. :)

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI