Mano vintage draugės įkurtuvės

Po nuotraukomis bus mano paaikčiojimai, kaip viskas gražu ir miela. Šitoj pavyzdžiui matosi labai estetiškai praktiški paukščiukai nuotraukoms/atvirutėms sukabinti ir nerealios karpinių girliandos. 

Man labai patinka visokiausi Vintage daiktai, bet aš neturiu absoliučiai jokio supratimo nei kaip juos išsirinkti, nei kaip suderinti. Jei netyčia atsiduriu kokiam sendaikčių turguj man viskas atrodo kaip krūva šlamšto ir senienų, bet jei nueinu pas savo draugę Madoką, jos bute viskas atrodo tobulai. Aš suprantu, kad senesnės kartos daiktų grožis priklauso nuo konteksto beigi talento pastebėti ir išsirankioti po daiktelį iš nuskilusių puodelių ar pajuodavusių žiedų krūvos. Arba talento knistis močiutės podėlyje ir naujam gyvenimui prikelti kokią apmusijusią padažinę. Kaip norėčiau ir aš taip mokėti... Gal kada nors... Dabar bijau pirkti tarpusavyje nederančius daiktus, nes galiu lengvai nugrybauti į lankas ir mano pačios butas virstų močiutės podėlio kopija. 
Bet grįžkime prie Madokos ir jos nuostabaus skonio. Pas ją bloge radau keletą nuotraukų iš įkurtuvių baliaus ir jos vyro 40-tojo gimtadienio, kur man neseniai teko garbė dalyvauti. Mums tik žandikaulis atvipo, kai sužinojom kiek jam metų. Atrodo dešimčia metų jaunesnis. Gal vynas ir sūris tuos prancūzus taip užkonservuoja? 

Iš tokių arbatos puodelių gerčiau tikriausiai kas dešimt minučių.
Vien dėl to, kad galėčiau įsipilti pieno iš to mielo asotėlio.

Dviejų aukštų sausainių/saldainių pyragėlių laikykla privalomas atributas arbatos mėgėjams.
 O kokia gyvūnėlių kolekcija! Ir grybas - lemputė.

Naujas Madokos pomėgis - spalvotos lipnios juostelės.
Mada viesulu atūžusi iš Japonijos ir dabar vos ne kas antras jomis ką nors dekoruoja. Be to sakė lengvai nusiima ir nepalieka žymių. 

Tortas su žaliąja arbata iš Japoniškos kepyklos.

Mano atneštas tortas, kur turėjo būti parašyta - Bonne Anniversaire Seb!
Bet kol atgabenau jį iš kito Londono galo štai kas beliko. :(
Niekada nežinau ką dovanoti draugių vaikinams ir vyrams. Pagalvojau, kad tortas bus saugiausia išeitis. 

Štai ir mes svečiai linkime ilgiausių metų bei fotografuojame jubiliatą. Kas iš priekio, kas iš galo. 

Madokos vyras šeimoje yra atsakingas už dersertus ir kepinius. Taigi iškepė nerealų obuolių pyragą. Nerealų! Mmm...
Fone matosi ir Angliškos vasaros atributas Pims ąsotėlis. Jie turi netgi mielą ąsotėlį su ornamentais! 

Jubiliatas pučia žvakutes ir džiaugiasi atrodantis jaunai. Kaip matote plikės nė kvapo. :)

Čia prašom atkreipti dėmesį į juodą lentelę, kur galima rašyti kreida. Pvz. I love you.
Na ar kada aš būčiau sugalvojus tokią pirkti? Aišku ne. Bet dabar noriu ir aš.

O čia gėrybių stalas. Tas alus biški vaizdą gadina.
Madoka pripjaustė agurkų, sojos, grybų, išvirė plonų makaronų ir sultinio. Tuomet mes turėjome visus šiuos ingridientus krautis į dubenėlius ir gavosi labai skani ŠALTA japoniška sriuba. 

Dar truputis stalo vaizdų kitais rakursais. Ir marshmallows. :) 

Comments

  1. Savo 40čiui ir ša nepykčiau tokį gimtadienį apturėt. Tikiuosi, kas nors surengs. :)

    Jei rimčiau tai labai žavingai, eklektiškai ir spalvotai viskas atrodo. Bet tuo pačiu ir harmoniškai. Vat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tai va ir aš nesuprantu, kaip jai taip išeina... Reikia kažkokį pajautimą turėti... O savo vyrui apart gimtadienio surengimo ji dar ir siurprizinę kelionę į Barseloną užsakė sekančiai dienai. Jis išvis buvo over the moon. :)

      Delete
  2. Tikrai, kad jubiliatas jaunai atrodo, tikiuosi ir as taip atrodysiu, kai man bus 40 :D Taigi, daugiau vandens, sporto, miego ir sveiko maisto, maziau streso ir Mcdonalds!

    Butas labai mielas, ir as, kaip ir tu, megstu tuos visokius sendaikcius, bet niekad neperku, nes pakui nezinau kaip ir kur juos naudoti... :) gal i kokius kursus reik nueiti :D

    Kaip uzinorejau Pims dabar, o dar tik 9.37 am! :) bet kai taip karsta lauke is pat ryto, o po darbo laukia BBQ tai taip is susisuka smegenys :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na va. Matau supranti mano būseną. Čia gal nuo žmogaus savybių ir stiliaus priklauso? O yra kursai, kaip išmokti būti vintage? :) Aš dar kartais bandau įsivaizduoti kaip mūsų vaikai ir anūkai žiūrės į dabartinius daiktus. Gal koks iphone jiems atrodys, kaip mums dabar atrodo tarybinis telefonas su ratuku numeriams? :)

      Man irgi nesidirba, kai toks oras. O va kolega iš Barselonos sėdi surūgęs, laukia lietaus vėl. :) Sako, aš dėl to ir atvykau į Londoną, nes namie buvo per karšta. Jau atsikando per savo gyvenimėlį tos saulės... Mes šiauriečiai niekada tokio požiūrio nesuprasim... :)

      Kalbant apie Pims gal ir man reikės šiandien pagurkšnoti. Ką gali žinot kada vėl tokia šilta proga pasitaikys. :)

      Delete
  3. Žinok Lauryt, tas nepastebimų daiktų grožis ateina su žmogaus meile. Aš vis dar linkusi tikėti, kad mūsų požiūris į daiktą priklauso labai didele dalimi nuo kitų požiūrio. Asmeniškai aš labai vertinu viską, kad įsigyta iš meilės daiktui nepaisant kainos, ko pasekoje ir kitiems to paties užsireikia. Ta energija perduodama. Ir iš tikrūjų ne apie tai aš norėjau parašyti.

    Man labai patiko komentarai po nuotraukomis, be jų nuotraukos dvasia būtų buvusi kitokia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čia tik tu galėjai taip gražiai pasakyti. Esi neblėstantis mano įkvėpimas. :) Gal tikrai, kaip mes nemylime tų pačių žmonių, nemylime ir tų pačių daiktų... Koks taiklus pastebėjimas!!!

      Delete
  4. pritariu, kad komentarai nuotraukoms suteikia labai grazu, toki svelnu, bet kartu ir zaisminga atzvilgi. I vintage tema, as manau, kad vieniems zmonems jis tiesiog tinka, kitiems nelabai. Man ziauriai grazu vintage rubai, bet neisivaizudoju saves su tokiais, bet vat turejau kolege, ir nors ji nenesiojo vintage kas diena, bet is karto pasakytum, kad stilingas vintage jai ziauriai tinka.
    As kaip ir tu, su vintage atsargiai, nes neturiu pajautimo rimtesniems daiktams ar cia normalu, ar cia labai blogai, lekste esu nusipirkusi :) bet vat vyras mane ikalbejo, kad turime investuoti i vintage sideboard, ir esam ziauriai ja patenkinti :)
    ir dar, kaip tavo drauge turi pajautima vintage, taip tu, manau turi pajautima rasymui!! kurio baltai pavydziu :) tavo blogas yra vienas is nedaugelio, mano reader'i, kuri kad ir kaip pavargusi buciau, visada perskaitau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na be komentarų po nuotraukom skaitytojai nesuprastų, kas mane būten sužavėjo. Žiūrėtų į nuotrauką ir galvotų: `Na, stalas, tortas etc...` :) Reik gi paaiškint... Cha cha. :)
      Aš irgi turiu kolegę iliustratorę. Tai ji kaip nužengus iš 50-ųjų. Tokia ryški ir atrodo derina nesuderinamus dalykus. Nors iš tiesų gal truputį tai ir sendina, nes jai tik 24 metai, o su tokiu stilium atrodo vyresnė. Bet vistiek gražu pažiūrėti. :)
      Didelis dėkui už gražius žodžius apie mano rašymą. Tikrai be galo malonu girdėti... O tu turi pajautimą fotografavimui. :)

      Delete
  5. o aš neturiu saiko, ir mano kambarys bei visas namas jau net labai panašus į močiutės podėlį. Ir aš tikrai kartais pavydžiu žmonėm, kurie perka tik tuos daiktus, kurie dera tarpusavy arba neperka iš viso. Į mano kambarį žmonės užeina kaip į muziejų, o ten dažniausiai toks bardakėlis, kad man belieka tik gėdintis. Na žodžiu. :)
    Man patinka tas vaišių stalas, ne per daug, ne per gudriai, bet viskas gražu ir dar papuošta ne kokiu baziliku, o vat vintage bliūdėliais ir statulėlėm :) gražu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O tai man pas tave irgi patiktų įtariu... :)

      Delete
  6. Išties smagios įkurtuvės :3 Aš irgi jau planuoju persikraustyti į naujus namukus, nebe daug jau liko laukti :)

    _______________________
    perkraustymo paslauga

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI