Londono Olimpinių žaidynių atidarymas čekiškai

Taip jau gavosi, kad Olimpinių žaidynių atydarymą stebėjau kartu su čekais. Nors asmeniškai nei vieno čeko nepažįstu. Mano draugės draugė ispanė dirba Business Design Centre, kur kaip tik yra čekų sportinės delegacijos štabas. Jie sau susiorganizavo visokių akcijų-atrakcijų, įskaitant ir namuose tikriausiai labai žymių grupių koncertus. Tas Design centras yra ne kas kita, o parodų rūmai, kurių erdvė buvo sumaniai išnaudota ir paruošta žaidynių žiūrėjimui. Įvairiuose salės kampuose buvo net keli ekranai aplink kuriuos sutūpę sporto gerbėjai mėgavosi transliaciją, karts nuo karto užgerdami alumi. Čekišku žinoma. Tokių ausim karpančių užsieniečių, kaip mes buvo ne vienas ir ne du. Jie ypač išryškėdavo pražygiavus kuriai nors delegacijai ir aidint plojimams. Taigi pagal plojimų griausmingumą galiu konstatuoti, kad salėje buvo brazilų, kolumbiečių, italų, lenkų, ispanų, mes lietuviai ir net viena malaizietė su mumis. Aš taipogi atsistojus garsiai plojau visas penkias sekundes, kol žygiavo mūsų delegacija. Bet tai, o kur buvo krepšininkai? 
Ačiū dievui čekai per daug nekomentavo, todėl buvo galima daug maž girdėti anglų kalba vykstantį pasirodymą. Man jis paliko didelį įspūdį ir griebė už  širdies, kaip manau ne vienam čia ilgesnį laiką gyvenančiam Lietuviui. Aišku žymiausia iš visų yra gerbiama Beata, kuri nuolat dalinasi savo apžvalgomis. 
Aš pavyzdžiui irgi jaučiuosi šios šalies ir jos istorijos dalis. O Mary Poppins, Karalienė, James Bondas, ponas Beanas ir netgi Beckemas atrodo tarsi gretimam kiemelyje užaugę geri pažįstami. Tokie savi ir maniškiai. Nors mačiau nemažai komentarų, kad ceremonija buvo nuobodi ir Kiniečių su Graikais daug geresnės. Na ką galiu pasakyt... Kai kuriems žmonėms neduok pavalgyt, tik duok pasiskųst. Nieko nepadarysi, kad anglai iš prigimties nėra ryškūs ar kokie išsišokėliai. Pas juos mažai egzotikos... pievutės, žąselės, kaminai, benefitų šeimų paaugliai... Tačiau aš tikrai pajutau tą VOW faktorių, kai net tirtėti imi iš susijaudinimo. Kaip sakoma well done GREAT Britain. 
Pasidalinsiu savo ir iš Guardian nuvogtom nuotraukom. Man jos labai gražios.
O jūs ar žiūrėjot? Patiko? 

















Comments

  1. Man ziauriai patiko. O kadangi teko dziaugsmas stebeti generaline repeticija, gavosi toks best of both words, nes maten ir gyvai, ir per ekrana, tai sakyciau toks 100% paveikslas. Siaip vien del muzikos stadione reikejo pabuti, nes siurpuliukai (teigiami) per nugara begiojo per industrial revolution, ir per siaubekus :) O kai Mary Poppins atskrido buvo isvis WOW! Ir Ponas Beanas labai patiko, nes sedejom beveik salia orkestro. Nerealiai sugalvota, ane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha, labai gerai. O muzika ir efektai ir yra svarbiausias elementas, kuris sukuria atmosferą žiūrint gyvai ir ko neįmanoma perteikti per televizorių. Ir dar tas jausmas būti minios ir neeilinio įvykio dalimi... Lucky you.

      Delete
  2. aš, man atrodo, vietomis netgi pradėdavau tyliai ploti :)) taip, tikrai labai gerai ten viskas buvo sugalvota. Toks chaosas ir tiek daug veikėjų, o galutinis rezultatas oho. Nustebino ir labiausiai patiko turbūt Mr Bean ir Karalienė su Bondu. Dar sužavėjo šviečiantys paukščiai ant dviračių. Žodžiu viskas labai patiko :)
    Neabejoju, kad gyvai stebint muzika ir minia prideda dar daugiau euforijos, bet kai prisimenu, kiek laiko po vienų Naujų Metų Londono centre truko kelionė iki draugų namų, ištikro labai džiaugiuosi, kad viską žiūrėjau šiltai namie per televizorių.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ponas Beanas visiems labai patiko. Man ir karalienė buvo tokia faina. Labai džiugu, kad pasidavė režisieriaus sumanymui ir nepabijojo sugriauti savo įvaizdžio. :)
      Mums tai kelionė namo jokių nepatogumų nesukėlė. Ir šiaip jokių transporto spūsčių Londone kol kas nepastebėjom. Gal niekas nekiša nosies iš Stratfordo?

      Delete
  3. as atidaryma stebejau per tv, tiesa pasakius man buvo sioks toks balaganas :)

    Sandra
    Kur mano raktai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manau dar kažkiek prisideda ir mūsų emigrantų pasijutimas Anglijos dalimi. Todėl čia esantiems labai artimas atrodė šis renginys. O per televizorių, tai tikiu, kad atrodė kaip balaganas. :)

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI