Laimės slėnis Richmondas

Prieš kelis metus Britų vyriausybė nusprendė išsiaiškinti, kur gyvena laimingiausi Londoniečiai. Atsakymas nieko per daug nenustebino. Gal ir nieko keisto rasti daugiau laimingų veidų rajone, kur po parką laksto elniai, upe irstosi valtelės, gėlių apsupty įsikūrę kavinukės, o vietiniai atsipalaidavę tarsi rastųsi kurorte. Kiekvieną kartą čia užsukus susimąstau, kas tokie čia gyvena? Ką gi reikia padaryti, kad tektų laimė čia gyventi?  Apart laimėjimo loterijoje, žinoma. Ne veltui Richmondas pusiau juokais, pusiau rimtai vadinamas laimės slėniu. Bent jau aš tai tikrai kiek save prisimenu Richmonde nesijaučiau niekaip kitaip, o tik laiminga. Galbūt laimė užkrečiama? Tiesa ji nepigiai kainuoja. Be kokio milijono svarų kišenėje, čia geriau namo net nesidairyti. 
Jau kiek anksčiau rašiau apie savo pasilakstymą po parką su elniais. Šį kartą parke vyko olimpinės dviračių lenktynės, todėl nutarėme su drauge pasivaikščioti palei upę ir pagaliau aplankyti mano išsvajotąsias Petersham Nurseries, kas yra absoliutus must do, atsidūrus šitam miesto gale. Ir aš pagaliau did it. Tai labai miela kavinukė, įsikūrusi sodo reikmenų ir gėlių turgelyje. Lyjant lietui arbatą galima gerti šiltnamyje, o tokią dieną kaip ši - kiemelyje su fontanais. Ši vieta labai populiari ir net apdovanota viena Michelin žvaigždute. Kadangi atėjome į darbo pabaigą, buvo belikę tik keli gabaliukai torto, bet įtariu, kad dienos pradžioje pasirinkimas kur kas didesnis. Aš paragavau bananinio pyrago su citrininiu kremu. Skanumėlis. Neįsivaizduoju geresnio būdo pailsinti pavargusias kojas po ilgos dienos. Turiu pripažinti, kad atlikome nemenką žygį paupiu. Taip pat aplankėme Ham House & Garden, 17-to amžiaus rūmus ir sodus. Kai kas netgi teigia, kad čia yra vaiduoklių. Bet kita vertus, kur Anglijoje jų nėra? Šiuo metu ten kaip tik veikia kažkokia modernaus meno paroda. Gerai, kad prie įėjimo mums įbruko lankstinuką, tai truputėlį pasiskaitėm. Kitaip tikriausiai būčiau galvojus, kas čia per nesusipratimai stovi? 
Diena buvo nuostabi ir labai turininga, tiek sporto, tiek meno, tiek arbatos atžvilgiu. Daugiau tokių saulėtų dienų please.
Saulėtas pasivaikščiojimas paupiu.
Praeities menas susitinka su modernizmu. Rutuliai arkose, garsiakalbiai pievose pasakojantys istorijas ir biustai sienose. Galbūt kažkas iš jų čia ir vaidenasi?
Modernusis menas
Namas atrodo labai tinkamas vaiduokliams veistis. Kairiame kampe aš stoviu jų gražiausiam fountain garden. 
Medžių alėja, kuri man labai patiko. 
Welcome to Petersham Nurseries
Vartai į rojų. 

Šiltnaminė kavinės versija. Būtų smagu čia slėptis užklupus lietui. 
Kiemelis statulų beigi žiedų apsupty. 
Bananų ir riešutų pyragas su citrininiu glaistu. O galima dar?
Jauki popiečio arbata. 
Gėlių asortimentas. 
Panelė Rožė tarp rožių.
Nameliai ant upės kranto su nuosavais kateriais, o kieme laksto vaikai. Dar ir pubas su pliažiuku kairėje matosi. 
Originali optikos iškaba. Aš pamačius iš pradžių pasakiau, oho kaip žmonės dekoruoja namus... Po to pamačiau, kad čia optikta vis dėlto. :)



Comments

  1. super grazu reiks kada i ta kavinuke uzsukti, aciu uz rekomendacijas :) Mes su dviraciais ten pereitais metais vaziavom, bet i ta kavinuke neuzsukom :) Prie upes salto alaus stikla sustojom atsigerti :) Reikes dar karta kelione pakartoti, nes tikrai buvo smagu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi Richmonde tiek yra ką veikti, kad galima važiuot ir važiuot. Aš irgi tik dabar užsukau po šitiek laiko Londone. :)

      Delete
  2. Tavo akimis žiūrint visada viskas gražu atrodo :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaip sakoma beauty is in the eye of beholder. :)

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI