Cinque Terre - Monterosso

Į Monterosso, paskutinį maršruto kaimą, nukakome tik vakarop. 
Jis yra lengviausiai pasiekiamas keliaujantiems automobiliu ir mažiausiai egzotiškas (bent jau man). Be visa ko, Monterosso gali didžiuotis ilgiausiu paplūdimio ruožu, kur galima išsinuomoti gultus bei skėčius. Puiki kurorto dvasia. Viskas labai civilizuota, gražu ir patogu. Atmosfera labai skiriasi nuo kitų miestelių. Nėra to atokumo įspūdžio. Kaip ten bebūtų, Monterosso turi vieną atributą, kuriuo nei vienas kitas miestelis pasididžiuoti negali - gigantišką Neptūno skulptūrą, iškaltą ant uolos. Kadaise ji buvo vilos dekoracija, bet pati vila liko subombarduota antrojo pasaulinio karo metu. O ir pati skulptūra gerokai nukentėjusi beigi netekusi galūnių.
Kadangi tai buvo paskutinė mūsų stotelė, prieš grįžtant į mūsų mažąją Vilą vilaitę (esančią kalno papėdėje ir įkritusią į bruzgynus), mes nepraleidome progos apsirūpinti Itališkais delikatesais: alyvuogėmis, pesto, ciabatta, cantuccini, prosciutto ir vynu. Išsikėlėme sau puotą terasoje, kurios ir nusipelnėm po karštos ir aktyvios dienos.
Tiesa traukiniai važinėja pagal dievai žino kokį tvarkaraštį. Tikriausiai nebuvo nei vieno, kuris būtų atvažiavęs laiku. 






Comments

  1. Kaip smagu prie juros :) o delikatesai skamba taip viliojanciai, ech tie italai ir ju maistas :) Kad juos kur ir taip dabar uzsimaniau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip ir jūroj galima maudytis, ne taip kaip Anglijoj, kur ledinis vanduo. :) Aš per visą šį laiką tikriausiai nei karto čia jūroj nesimaudžiau.

      Delete
  2. Tie kelionių aprašymai daro blogą įtaką, nes mano sąrašas, kur aš turiu nukeliauti artimiausiu laiku neįtikėtinu greičiu ilgėja. :)

    Ką aš tau pasakysiu, gražu ten, kur buvai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na, penkis Cinque Terre miestelius laisvai galima aplankyti per vieną dieną. Taip kad laiko liks ir kitoms kelionėms iš sąrašo. :)

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI