Būti Organic

Šiandien jaučiuosi atlikus žygdarbį, nes Planet Organic parduotuvėj prisirankiojau visokio organic gėrio. Be pesticidų, antibiotikų ir kitų brudų. Bent jau jie taip sako. Pažiūrėjus į kainą, tai geriau jau taip ir būtų. 
Ir dar perskaičiau labai teisingą mintį, kol baisiai nuobodžiavau darbe: Ufonautai  nenori  mums pasirodyti gal ir dėl to, kad niekaip nesupranta, kodėl rytais miestuose milijonai žmonių grūdasi valandų valandas spūstyse, kad pasėdėtų prieš kompiuterius, o tada valandų valandas taip pat nepatogiai keliautų atgal- kad pasėdėtų prieš televizorius. Tarsi mums ko nors iš esmės taip trūksta?
Ją radau štai čia. It kokia elektra mane nukratė. Iš tikrųjų kodėl žmonės gyvena kaip robotai, net neklausdami savęs, kam jiems to reikia? Ir kodėl aš visą dieną nuobodžiauju, už tai gaunu pinigų, kad galėčiau nusipirkti Organic maisto? Nes jo tiesiog neturiu ir negaliu iš niekur pasiimti. Kažkam uždirbu milijonus, tada jie maloniai man sumoka mažutėlytę to uždarbio dalį. Ir kodėl organic maistas tris kartus brangesnis, nei ne organic? Argi ne visas maistas turėtų būti natūralus? Kaip taip atsitiko, kad produktai pilni sintetikos ir kenkiantys žmogui tapo norma? Vis labiau jaučiuosi manipuliuojančios sistemos dalimi ir tai ima man nebepatikti. 

Comments

  1. Sutinku del maisto, ivyko negriztama reakcija, pagaminama viskas kuo greiciau, nes yra paklausa, o paklausa reiskia pinigus.. tad is visos sirdies dzaugiuosi pas tevus sode skindama agurka ir ji valgydama jauciu tikra jo skoni..

    ReplyDelete
  2. Taip, aš Lietuvoj irgi negaliu agurkų su pomidorais atsivalgyti iš sodo... Viskas turi skonį. :)

    ReplyDelete
  3. Agha, su pomidorais tas ypac jauciasi. Parduotuviniai pomidorai tokie kaip plastmasinai, nepalyginsi su tais is mociutes siltnamio:)
    Grazus irasas, verciantis susimastyti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerai, kad pas mane čia šalimai yra kažkoks turkų-bulgarų prekybos centras. Ir jame pomidorai, agurkai ir šiaip vaisiai su skoniu. Visai ne tokie kaip prekybos centre. :)

      Delete
    2. Ir čia! Ir net agurkėliai mažiukai spygliuoti..

      Delete
  4. Vistiek manau kad tie organic is parduotuves nevisai organic...cia gal panasiai kaip su ekologiskais produktais? Netikiu tuo ekologijos bumu, pas mociute kaime bulviu lauka tenka kiekviena savaite ravet nes vis uzauga miskai piktzoliu, o salia esantis atseit ekologiskas ukis visad svarutelis, kada be paziuresi, nemanau kad ravi kas diena, o zolytes nei vienos, kokiu budu? Chemikalai, definitely... Bet nieko cia ir nepadarysi, as stengiuos negalvot apie tai kur pasaulis ritasi, juk padaryt vistiek vienas nieko negali :)

    Sandra
    Kur mano raktai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na, iš tiesų kiekvienas gali padaryt savo mažutę dalelę. Va močiutė augina bulves savo darže, o anūkėlė valgo. Ir ne tik kalbant apie organic dalykus, jei kiekvienas kažką gero planetai padarytų ar bent jau nekenktų vis būtų geriau negu nieko.
      O dėl tų organic parduotuvių aš lygiai taip pat galvoju, nes iš tiesų nežinau kaip ten kas auginta iš tiesų. Užrašo, kad organic ir visi tiki, kad taip ir yra. Kainos tokių produktų kosminės, tai tik belieka tikėtis, kad ne veltui tiek moki... :)

      Delete
  5. Manau, kad tai mada - užėjo, praeis...nuslūgs. "Tikrų" produktų gausi iš "tikrų" žmonių - medaus, daržovių, pieno, mėsytės, o kad Maximoje stovi dvi rūšys pomidorų (vieni su etiketė ekologiški, kiti ne), tikrai nepuolu pirkt tų ale ekologiškųjų - tiesiog neįtikina...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manau mada kaip mat nuslūgtų jei kas nors padarytų tyrimą ir įrodytų, kad tie organiški produktai visai neorganiški. :)) Bet man vistiek kažkaip ramiau valgyt ekologiškus, gal bent kiek mažiau ten to brudo? Taip, iš tiesų tai geriausi produktai iš tikrų žmonių. Ypač jei dar žinai, kaip jie išauginti.

      Delete
    2. Dėl pirmo sakinio labai pritariu, o kol to nėra, manau iš ekologiškumo daromi labai dideli pinigai. Bet jei turi noro ir gali sau leisti pirkti tik tokius produktus - kodėl gi ne? :)

      Delete
  6. Taigi galima nusipirkt pas ūkininkus, tai ir kainos nebus tokios kosminės (tiesa, su tokiom benzino kainom neprivažinėsi. Paprasčiau kraustytis gyvent arčiau jų:)).
    Pas juos prie lauko galima slaptą kamerą pastatyt ir pažiūrėt, kaip augina:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cha cha. Kamera, tai labai gera mintis. :)

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI