Skraidymo su Ryanair ypatumai

Pasakų fėjos pirmiausia paprašyčiau, kad iš avialinijų istorijos ištrintų Ryanair. Kad ir kaip stengiuosi juos boikotuoti, kartais nebūna kitos išeities... Na tikrai nebūna išeities, o tik sukąsti dantis ir skristi. 
Pastebėjimai užrašyti ant nuplėštų Ryanair bilietų, sėkmingai įveikus įsodinimą lėktuvan ir netgi gavus viečikę prie lango. Tiesą sakant esu susikūrus ištisą sistemą, kaip greitai ir neskausmingai atitikti jų reikalavimus. Nes anie tik ir laukia progos pažeminti savo keleivį ir nuplėšti pinigėlį kitą. Kaip žinia prie įlaipinimo vartų jie turi savo mažutėlaičius rėmus rankiniam bagažui matuoti. Ir kaip niekam ne paslaptis tie rėmai kur kas mažesni nei standartinis rankinio bagažo lagaminas. Dieve gink jis jokiu būdu negali pūpsoti. Mat jei neišsipūtęs lagaminas dar šiaip taip strigdamas į tuos rėmus įlenda (aš visada pasiklausiu ar po to jį man kas padės iš ten ištraukti), tai nors kiek pūpsantis neturės nei menkiausios galimybės įsisprausti. Todėl, kad netektų vėl ir vėl kęsti persivalgiusio lagamino gėdinimo, aš prieš skrydį išsiemu viską, ką galima neštis rankose: knygas, žurnalus, užrašų knygeles, kartą net laptopą. Kažkodėl prie rankose nešamų daiktų niekas nesikabinėja, bet jei turi nors mažytį rankinuką į kurį telpa tik lūpdažis, jį kėsinasi atimti į bagažo skyrių ir reikalauja susimokėti. Prie išsipūtusių it senio šalčio kišenių taip pat niekas nesikabinėja, todėl ten keliauja piniginė, telefonas ir skysčių maišelis, kurį parankiai išsitraukiu ir vėl susikišu prie X-Ray. Savaime suprantama, vos įlipus į lėktuvą išsitraukiu lauk savo rankinuką ir visą rankose bei kišenėse neštą turtą susigrūdu, kur jam ir priklauso. Vargais negalai praėjus pro vartus džiaugsmai nesibaigia. Kartais tenka ilgiausiai spaustis autobuse, tada laukti eilėje prie lėktuvo (ypač smagu, kai lyja). Jei jau atsitinka taip, kad tu toje eilėje esi vienas paskutinių, gali būt garantuotas, kad nebebus, kur pasidėti bagažo (nes visi juk skrenda su rankiniu). Mielosios stiuardesės tuomet turi kratyti lauk iš lentynų bent kiek mažesnes tašes, striukes ir kuprines bei kišti anuos po sėdynėm. Nusnūsti po patiro streso yra bergždžias reikalas. Kas dešimt minučių garsiakalbiai skelbia kokią nuolaidą, akciją, atrakciją, reklamuoja sultis, siūlo loterijos bilietus, kalendorius ir kvepalus. Manau geriausias kelionės etapas yra kuo skubiau palikti lėktuvą ir oro uostą. Skrydis bet kuriomis kitomis avialinijomis man atrodo kaip didžiausia palaima. Rūpinimasis keleivių komfortu ir patogumu sujaudina iki ašarų. 

Kodėl vistiek skrendu? Bandau rasti atsakymą po šiai dienai. Kartais kaip paaiškėja jų laikas patogiausias, kainos žemiausios (jei žinai triukus su rankiniu bagažu) ir kaip patys skelbia - skrydžiai nevėluoja.

Mano mėgstamo, itin juokingo serialo 'Come Fly With Me' herojai pasakytų - Happy Flighting!

Comments

  1. :))) koks įdomus būdas bagažo tūriui sumažinti:)
    kažkaip niekad nepagalvojau, reiks pabandyt.
    nors ir koks nikoks tas Ryanair'as, bet tikrai sunku jį išbraukti iš sąrašo, prachekini visus ir vėl grįžti pas jį.
    šiandie dar vienos mėgstamos blogerės straipsnelį apie lėktuvus radau, prisipažinsiu, ir aš esu iš tų, kurios mėgsta įsimest kokį mažiuką skanėstuką, kad kelionė neprailgtų:)
    http://www.cntraveler.com/daily-traveler/2011/12/5-Plane-Picnics-to-Make-Your-Seatmates-Jealous

    ReplyDelete
  2. Raganaite, jau buvau per Kaledas. Stai is kur sie nuostabus ispudziai. :)

    Juste, kokia sauni ideja su skanestais. Puikus budas boikotuoti sintetini lektuvu maista ir kosmines kainas uz sumustini. :)

    ReplyDelete
  3. o aš nelabai ką mačius, išskyrus Ryanair, nepaisant visų mano talentų ir sugebėjimų, nieks manęs neskuba pinigais apipilti, tai vis turiu taupyti.
    Laurutė dar nepaminėjo, kad galima dalį drabužių ant savęs susirengti, suplukus ir suprakaitavus atrodau tai neitin kaip, bet who cares...
    Mane labiaus nervina, kad negalima bet kokiom kortelėm susimokėt, o kai pagaliau įsigyju daugmaž tinkamą, nuo kiekvieno bilieto dar nuplešia kortelės mokestį... vistiek tikiuos, kad pasakų fėja tavęs neišgirs ir ryanairo nepanaikins, bo skraidyti aš mėėėgstu

    ReplyDelete
  4. Taip, Dalia, rūbų susirengimo metodą ir mano draugai yra išbandę, kai Duty Free nusipirko gėrybių, kurias reikėjo sukišt į lagaminą, taigi teko ką nors ištraukti. :) Labai smagu buvo. :)

    ReplyDelete
  5. Niekad nepagalvojau, kad dalį bagažo į lėktuvą galiu neštis rankose. Reiks kada pasinaudoti šia idėja, nes ir aš visada sunkiai telpu į rankinio bagažo standartus... :)
    Ryanair'ą gali keiksnoti už daugelį dalykų, bet paprastai, pažiūrėjus į kartais net juokingas kainas, užtylu... :) Kai esu skridusi į Londoną už 53 lt, Milaną - 85lt, Berlyną - 100 lt ir Frankurtą panašiai ( čia į abi puses), tada galiu pakentėti net reklamomis perpildytą skrydį... :)

    ReplyDelete
  6. Pasirašau po kiekvienu žodžiu. Išvis tai maniau, kad aš čia viena tokia gudri su knygom, žurnalais ir t.t. po paranke. Gal nerašyk, o tai perskaitys kas, a?

    ReplyDelete
  7. Bet gi gaila dabar istrinti tokias izvalgas... :) Negi jie dar nesusiprato, kaip keleiviai stengiasi suktis is situaciju? :)

    ReplyDelete
  8. Skrendant reikės pasinaudoti Jūsų patarimais ir neštis daugiau daiktų rankose, nes kiek esu skridusi tai taip ir nesupratau koks yra leistinas Ryanair bagažo svoris :) Kai pasverdavo, tai vis tekdavo palikti ką nors oro uosto šiukšlių dėžėje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manau dabar pasidarė daug lengviau skraidyt su Ryanair, nei kad buvo kai rašiau šį įrašą. :)

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI