Kai į Londoną ateina vasara

Papasakosiu kaip būna smagu, kai pagaliau atšyla oras. Mano teorija, kad darbų sumažės, kai tik pagaliau užsuks vasara, pasitvirtino šimtu procentų. Nes kas gi nori dirbti apskritai, kai už lango šviečia saulė? Tokiam džiaugsmui ištikus visų pirma kuo skubiau traukiamos iš spintos spalvingos suknelės, liūdnai kiūtojusios ir praradusios mažiausią viltį būti prisimintos. Metas jaustis moterimi. Pagaliau. Vyrai žiūri, sunkvežiniai pypsena, statybininka švilpia. Na, tik nuobodybės metro ir toliau skaito savo laikraščius ir Blackberries. Kad juos kur galas... Ar jie išvis kada nors pastebi moteris? Gal tik internete? Bet palikime retorinius klausimus ramybėje... Kas gi apskritai kada nors supaisys tuos vyrus. Net ir knyga apie Marsiečius ir Venerietes šičia nepadės. O apsivikus nuostabią, ilgai taupytą suknelę, ką gi daugiau veikti, jei ne eiti į lauko kavinę, aikštę, parką, prie vandens ir gerti šaltą rose vyną. Na dar galima Pims su mėtom... Arba Sangriją... Mmmm. Ir žinoma būtinai reikia kvatotis pilnais plaučiais, nes viskas staiga pasidaro lengva ir baisiai juokinga... Ir žieminiais Ugsais avinčios paauglės, ir amerikiečiai turistai žaliais šortais ir rožiniais lagaminais, ir netgi keistų formų debesys, o kas svarbiausia – mūsų pačių problemos. Vargšai musulmonai, kuriems dabar Ramadanas. Saulė leidžiasi tik apie devintą, ir jiems prisakyta nevalgyti kol šviesu. Visi likusieji jaučiasi kaip po vasaros ramadano. Badavę du mėnesius ir pagaliau gavę žiupsnelį šviesos. O vakarai taip maloniai dvelkia drėgna vėsa, ir vėjas kedena užuolaidas. Kam gi uždaryti langus naktį? Tokias naktis galima ant pirštų skaičiuoti. Nors ne, dabar kaip niekad norisi tikėtis, kad šitai tęsis ir tęsis... Mūsų vasara... Pagaliau!
Beieškant, kur praleisti puikius vasaros vakarus aptikome Pix Bar Covent Garden (yra ir Notting Hille bei Soho). Modernus tapų bariukas. Itin mažas, itin mielas, sui itin jaunais berniukais už baro. Įdomūs, miniatiūriniai, skanutėliai užkandžiai. Pati brangiausia pasaulyje Sangria - 8 svarai! Gal juokaujate? Tačiau nebrangus ir skanus vynas. Verta dėmesio vietelė besišlaistant centre.

Comments

  1. tu džiaukis, kad metro iškrypėlių nesutinki. vakar iš to karščio miniaką užsidėjau (ot tai draugai rado iš ko pasišaipyt, bet ką jau čia), tai vienas tešlius šalia manęs tube tokiu creepy creepy balsu sužnibždėjo 'niiiiceeee'. brrr, net nupurtė. būtum mačius, kaip sprukau kitoj stotelėj :D

    ReplyDelete
  2. Oi na va. Stai ir pasibaige vasara.

    Dabar lauksim Bobu vasaros rugseji :)

    ReplyDelete
  3. Cha cha... Viktoria, cia turbut priklauso su kokia metro linija važinet. I mano suburbs Picadilly tai visi i laikrascius pastoviai inike, turbut galvos nepakeltu, net jei su tuo miniaku ant keliu uzsirioglinciau. :)

    Milda, taip ir zinojau, kad pasibaigs. Del to kuo greiciau savo dziaugsma publikavau. Nes jei buciau dar diena uzdelsus, visas irasas perniek. :)

    ReplyDelete
  4. va va, kaip tik picadilly :) taip kad saugokis pagyvenusių storulių mėlynom maikutėm :)

    ReplyDelete
  5. nejuokaukit, baisiai tikiuos, kad ta vasara na, gal ne siam, bet ateinanciam savaitgaliui butinai sugris... :) privalo sugrizti :)

    ReplyDelete
  6. Viktorija, man rodos tu kitam Picadillio linijos gale :)

    O siaip tai man labiau patinka kai laikrasciuos inike, labai nemegstu as tu visokiu komplimentuotoju. Uzvakar parke toks vienas prisikabino. Brrrr!

    ReplyDelete
  7. As dabar itariai ziuriu i visus storulius. Bet mano sijonai nelabai mini. Gal del to demesio nesulaukiu. :) O parke ir prie manes amzinai kas nors prisikabina. Ateinu per pertrauka klygos paskaityt, tai prieina koks nors veikejas pabendraut ir ima pasakot savo gyvenimo istorija. Dazniausiai ir angliskai nelabai sneka. Tai manau gal uzsienieciai ka tik atvaziave vienisi jauciasi, o ir darbo neturi tikriausiai, kad po parka vidury dienos vaikstineja. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI