Apie pardavimus ir kiaules

Pastaruoju metu kažkas man pasidarė ir baisingai susidomėjau patarimais, kaip tapti geresniu pardavėju, daryti poveikį, išmokti derėtis ir panašiai. Gal oras veikia, gal darboholizmas, o gal šiaip nuolatinis poreikis kuo nors domėtis. Taigi naujausias mano užsidegimas yra pardavimai. Kas be ko jie itin susiję pirmiausia su psichologijos išmanymu, antriausia su pozityvumu, entuziasmu ir aistra, beigi galiausiai - su emocijų sužadinimu pirkėjui. Kai žmonės perka knygą, jie perka ne popierių ir dažus. Jie perka idėją, tai, kas turėtų pateisinti jų lūkesčius, atsakyti į klausimus ar tiesiog banaliai suteikti džiaugsmo. Aišku man dar kaip iki mėnulio toli tapti tokiai, kaip ne kurios iš mano kolegių-maniakių, pasiryžusių net ant galvos atsistot, kad kas nors ką nors iš jų nupirktų. Štai kaip tik viena, mane nelaimei neva apmoko ir dalinasi savo triukais. Bet vos pamatė mano emaile atsakymą iš labai svarbaus leidėjo dėl susitikimo, vos neapalto ir ėmė kratytis lyg elektos purtoma. Mat jai jis taip ir neatsakė. Visą situaciją paaštrinti kaip tik užsuko jos asistentė, kuriai buvo kuo griežčiau pasakyta kontaktuot tą klientą, nes kaip čia jis man atsakė pirmiau nei jai. Net nereikia sakyt, jog panašūs kolegių-maniakių išpuoliai man labai juokingi, todėl aš inirtingai kramčiau pieštuko galą, kad tik nesijuokčiau. Na, o vienas didžiausių įkvėpimo šaltinių yra mano laikina vadovė Karine, kuri turbūt ir sniegą eskimui sugebėtų parduoti. Ji tokia entuziastinga dėl kiekvieno niekniekio, lyg vaikas aptikęs kokį įdomų vabalą. Nekreipti dėmesio tiesiog neįmanoma. Ir dar kai ji turi geriausius ginklus juoko terapijai. Dirba mūsų kontoroj gal jau tryliką metų. Patikėkit kiek nesąmoningų knygų buvo per tą laiką išleista. Pavyzdžiui viena apie rankdarbius kiaulių tema (vadinasi - Pigs, Piglets and Porkers), pilnutėlė kiaulių, kiauliukų ir kiaulaičių, su patarimais kaip pasigaminti rėmelį kiaulės nuotraukai įrėminti, arba chalatėlį su rausvais kiaulaičiais, pagalvės užvalkalą, megztinį... Dar turim vieną inkilų tema, kuri pasirodo hitas Number one Vokietijoj. Inkilų dizainas tai ką jūs manot nuo meksikietiškos koplyčios, baltųjų rūmų iki dangoraižio. Pasirodo šiais laikais paukščiai bet kokiuose inkiluose negyvena.
Taigi išsitraukiam karts nuo karto tokią knygelę ir pusvalandis juoko garantuotas. Štai kaip geriausia malšinti stresą. Ir vėl sugrįžta užsidegimas, puiki nuotaika ir darbo rezultatai gerėja. Na štai, įkvėpimo pagauta peržiūrėjau krūvą fimukų online su patarimais kaip parduoti sėkmingiau. Ir visų jų pagrindinė mintis - būk pozityvus, tikėk tuo ką darai. Skeisk šilumą, skleisk džiaugsmą ir žmonės norės būti šalia tavęs, tave mėgs, rezultate pirks būtent iš tavęs. Prieš atsirasdama dabartiniame darbe kračiausi pardavimų kaip nežinia ko. O va darbar štai pašom, net laisvalaikiu jais domiuosi. Žinoma laimės nei parduosi, nei nusipirksi, gali tik truputėlį jos susikurti. Ypač jei po ranka yra knygų apie kiaules.

Comments

  1. Pozityvumas, gera nuotaika, entuziazmas tikrai padeda bet kokioj situacijoj :)
    Bendraujant gyvai dar labai naudinga būtų šiek tiek išmanyti gestų kalbą, mat gestai taip pat gali rodyti kad žmogus atviras, nuoširdus, arba atvirkščiai - užsiblokavęs, įsitempęs - žmonės tai jaučia, bei patys užima atitinkamą poziciją. Kai esi atviras, šypsaisi sugriauni žmonių gynybines sienas, jie ima žvelgti į tave palankiau - taip be jokios abejonės lengviau ir bendrauti, ir parduoti, ir pirkti :) Jei įdomu - rašiau kažkada apie Allan Pease knygą "Kaip pagal gestus skaityti kitų žmonių mintis" - žinoma tokios literatūros yra daugiau, tiesiog kadangi kitų neskaičiau - negaliu rekomenduoti :)

    ReplyDelete
  2. Taip, gestu kalba daug pasako apie zmones. Bet labai reikia ja lavinti. Kiekviena karta galvot, kaip atrodai, nes vistiek kunas elgiasi kaip anksciau prates. Tikriausiai su laiku issivysto igudziai, bet reikia ziniu ir praktikos. Gal net aktorinio meno. :)

    ReplyDelete
  3. Tikrai taip, aš perskaičiusi tą knygą sužinojau, kad turiu kvailą įprotį naudoti vieną iš "įsakmiųjų" gestų. Žinoma tai nieko gero, mat žmones tai skatina priešintis, bet matyt išmokau dar vaikystėj, prisižiūrėjusi mamos, tėčio, ar vaikų darželio auklėtojos - dabar atsikratyk kad gudri... :D Bet jau gaudau po truputį save, tikiuosi tobulėju bent sraigės žingsneliu. O šiaip labai įdomu - ir apie save sužinai, ir kitus pramoksti analizuoti, giliau suvokti kaip jie jaučiasi, kaip reaguoja, pajausti kada reikia keisti temą, strategiją, intonaciją.

    ReplyDelete
  4. Butinai pasidomesiu, nes psichologija mane labai dominina. Jei pagal ta knyga ir zmoniu mintis isskaitysiu, isvis nuostabu. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI