Budapeštas pagal turistinę knygelę

Nusipirkau pirmąją turistų knygelę savo gyvenime. Top 10 of Budapest ji vadinasi. Kažkaip pagalvojau, kad tokiam mieste be kokio informacijos leidinio neapsieisiu. Savyje talpinantis romėniškus griuvėsius, turkiškas pirtis, neogotinkinį parlamentą, platųjį Dunojų, triukšmingus barus, naktinius klubus, kazino, art nouveau kavines su spalvingais pyragaičiais ir auksu žibančią, marmurinėm kolonom boluojančią ir aukštom lubom svaiginančią prabangą, Budapeštas nusipelno būti pavadintas vienu gražiausiu miestu Europoje, gal net pasaulyje. Mano širdyje laimi tik Barselona ir San Franciskas. Trečią vietą atiduodu Budapeštui. O ir taksistai daugiausiai iš manęs sugebėjo nulupti vos santykiu 2:1. Kuklūs žmogeliai.
Ant kalvų susispietę Buda ir Obuda beigi lygusis Peštas, atskirti Dunojaus, tikras atvykėlių džiaugsmas. Pastarąjį kartą čia buvau trumpam užsukusi žiemą ir nei velnio nepamačiau. Dabar gi kvėpavau 34 laipsnių karščiu ir pagal knygelę bandžiau susekti visas įdomybes. Kadangi lankiausi darbo reikalais ir turėjau tik vieną laisvą popietę, tai ne tiek iš tų grožybių ir tepamačiau, bet kas ypač džiugina širdį, aplankiau net keletą to TOP 10 leidinio išgirtų restoranų. Na reikia gi pasiskirstyti prioritetus, ką?
Ir dar Budapešte yra tokia pati nuostabiausia vieta, nusileidus laiptukais prie upės, kur visas pasaulis lekia kažkur viršuj, o prieš akis tik žaižaruojantis miestas, laivai ir tiltai. Beveik tokia pati puiki vieta, kaip ir mano mylimiausia Londone. Tai va, dabar turiu kitą Budapešte. Jei tik kokios porelės jos neužims. Bet joms atrodo įdomiau sėdėt ant prieplaukos, nukorus kojas. 

Apie maistą dar parašysiu. Nuotraukos darytos telefonu. Ką čia ir lyginti su mano super duper foto aparatu...


Comments

POPULIARIAUSI