Xcaret parkas Meksikoje (iš prisiminimų kraitelės)

Eco - archeologinis Xacaret parkas yra vienas iš smagesnių žmonių sukurtų kampelių. Kitaip nei kai kurie, jis nesukelia liūdesio ar pasipiktinimo dėl žmogaus kišimosi į gamtos reikalus. Pasinaudoję  uolomis, upeliais, dailia pakrante ir šiokiomis tokiomis džiunglėmis, žmonės pridėjo šį tą nuo savęs, ir sukūrė visai neblogą derinį. Žinoma ir čia šmirinėja milijonas turistų, suvežamų iš viešbučių autobusais (įskaitant mane). O kaip kitaip? Bet vistiek gražus bendradarbiavimo su gamta rezultatas. Vertas aplankymo. Todėl kviečiu jus į ekskursiją.

Pradėkime nuo pasiplaukiojimo valtele kanalais. Jei bus ūpo, galėsime čia grįžti panardyti. Upių labirintai išsiraitę net po uolomis.


Pasilabinkime su papūgomis. Laba diena - Buenos dias. Como esta? Bien?


Aplankykime majų trobesius. Tuštoki kažkokie.


Neišbaidykime flamingų. Nepasižymi jie drąsa. Bet gal skraidyt jau atprato?


Užsukime į spalvingąsias Meksikietiškas kapinaites. Taip, kapinaitės čia, o ką?



Pasivaikščiokime po džiungles. Ar jūs tikri, kad krūmuose netyko indėnas su ietimi? Kieno gi kito tos valtys.


Gal ir ne. Tikriausiai jie atplaukė į turgelį.
 

Na, o dabar pasinerkime į povandeninį pasaulį su margomis žuvimis ir milžiniškais vėžliais.



Atsargiai su krokodilais. Jie tik atrodo miegantys. O iš tiesų, kas ten žino.


Galima išplaukti ir į plačiuosius vandenis...


Smagiausias užsiemimas yra žaisti su delfinais. Tiek mažiems, tiek dideliems. Laimės hormonų perteklius garantuotas.


Ne tokios draugiškos panteros.


Vis dėlto štai kur tie vietiniai. Pasirodo moka visaip kaip muzikuoti.
 

Tik saugokitės tų, kurie gali transformuotis į pelėdas. Kažkokie įtartini anie.


Vakarop čia suguža daugiau atstovų iš įvairių regionų. Papasakoja istoriją ir surengia vaidinimą.


Na štai ir viskas. Metas pailsėti. Tikimės ekskursija patiko ir sugrįšite dar. :)

Comments

  1. Eik tu sau! Tavo kojytės net ir Meksikos paplūdimiuose smėliuką žarstė :)

    ReplyDelete
  2. Taigi taip, Bernadeta. Bent 10 įrašų apie Meksiką yra. :)

    ReplyDelete
  3. Kaip fainai pasibasčiau, ačiū dideliausias. O jau kapinės kokios įdomios, paminklas iš padangos. Jeigu pas mus taip padarytų, tai sulėktų visi kapai žiūrėti :DD

    ReplyDelete
  4. Rimtai iš padangos. :) Net nepastebėjau. Marijos statulėlė per vidurį kažkaip sukuria rimto paminklo įvaizdį. Labai tikiuosi, kad čia tik šitam parke tą padangą kaip dekoraciją panaudojo. :)

    ReplyDelete
  5. Gal užkietėjęs automobilistas buvo, gal po ratais pats pakliuvo, šis paminklas tikrai vertas pagarbos :)) Savo vyrą pakviečiau, sako, merginos, juk tai automobilis, veidrodėliai antai :)))Žodiu, net skausmo valandą, meksikiečiai išlaiko humoro jausmą.

    ReplyDelete
  6. Eina sau dar ir veidrodėliai ten yra. Nuotrauka daryta prieš keturis metus, rodyta daugybei žmonių, ir nieks neatkreipė dėmesio, įskaitant mane. :)

    ReplyDelete
  7. Sveika Laurute, ieškojau informacijos apie Meksiką ir radau Tavo blogą, kaip gerai, kad atsiranda įkvėpimo aprašyti miestus aplankytas vieteles. Kai pirma šalis gal nebuvo su kuo palyginti, bet dar norėtųsi labai straipsniukų gale tokių mini išvadų: kainos maždaug ekskursijos, maisto, kas papildomai kainuoja, na bent ką nors apie tai (rūpi visgi reik pasiskaičiuot)
    kiek maždaug valandų reikia pamatyti parką/vietovę (kad planuotis dieną ar anksti ryte jau lėkti ar pietus pasiimti ir pan)
    paliko įspūdį, nelabai, norėtųsi grįžti.
    Dar vis ieškau paskaityti kaip ta Meksika ar pavojinga visi labai gąsdina, kad daug sukčių daug vagių, kaip jautėtės ten? Pati esu fotografė ir man tai labai svarbu, Pietų Amerikoj keliaujant negalėjau įamžinti kai kurių vietų būtent dėl pavojaus su savimi turėti bet kokį daiktą nuo telefono iki fotoaparato. Nuo to laiko labiau lankom Aziją. :) Aš čia plačiai. Bet džiaugiuos Jus atradus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Labai malonu Jurgita, jei galite parašykite man žinutę per mano Facebook puslapį? Pabandysiu atsakyti išsamiau. Bet deja tik nelabai seniai susipratau, kad reikia fiksuoti kainas ir jas užrašinėti, nes užklystantiems į mano puslapį žmonėms tai aktualu. Tuo metu kai rašiau šiuos įrašus apie tai net negalvojau. Daugiau rašiau kaip dienoraštį ir priminimą sau. Teoriškai Meksika pavojinga. Bet Cancuno vietovės, įskaitant ir šitą parką, kuris netoli man pasirodė visai nepavojingos ir labai turistiškos/amerikietiškos. Bent jau lyginant su kitom Meksikos vietom. Bet ji taip pat ir brangesnė nei pavyzdžiui koks Mexico City.

      Delete

Post a Comment

POPULIARIAUSI