Black Swan

Nežinau, kada pasižiūrėjus filmą likau taip nustėrus iki pačių pirštų galiukų. Bėgantys subtirai ne iš karto sugrąžino mane realybėn. Viskas, ką ankščiau buvau girdėjusi apie Black swan filmą, buvo kostiumai, ir žiaurūs, depresinai epizodai. Nelabai žinojau ko tikėtis, atvirai pasakius.
Natalie Portman tikrai verta Oscaro už nerealią vaidybą. She was perfect. It was perfect.
Neįtikėtina, tačiau vos po dešimties mėnesių alinančių treniruočių, kino juostoje N.Portman beveik visus numerius šoka pati, be dublerių pagalbos.
Transformacija iš baltos gulbės į juodąją. Sugebėjimas atskleisti ir įkūnyti abi gulbes. Tokias priešpriešiškas viena kitai. Kaip jos gali egzistuoti ten pat? Viename žmoguje? Bet tik būtent taip jos ir gali egzistuoti. Keisdamos viena kitą.
 Tamsioji asmenybės pusė dažnai nepastebima. Niekas nenori jos pripažinti. Kol vieną dieną ji neatslenka šešėliais, nepasirodo veidrodžiuose, nesutinkama tunelyję ir neima pjaustyti sau veido. Kyla begalinis noras išmesti visus pūkinius meškinus velniop ir užremti duris rėkiant - aš noriu privatumo. Grąžini viską, ką iš jos pavogei. Paberi ant stalo. Bet juodi sparnai jau kalasi. Maištas prieš save, nužudant baltąją gulbę, nors tai reiškia, kad miršti pati. Krenti ant mikšto čiužinio, o tas krytis toks švelnus ir lengvas. Kas yra ta baimė kartais taip sukaustanti, kad bijai net pajudėti? Kodėl atrodo, kad turi atlikti kažkokius vaidmenis, atitikti kažkokias ribas. Kontrolė, kontrolė, kontrolė... Ir dar karta kontrolė. Tu galėtum būti nuostabi, jei tik sau tai leistum, sako baletmeisteris Tomas Ninai. Vienintelė kliūtis tai tu
Sukrečiantis filmas ir kažką viduj pakeičiantis. O kostiumai? Na taip gražūs. Bet nejaugi žmonės šį filmą žiūri vien tik dėl kostiumų?   
We all know the story. Virginal girl, pure and sweet, trapped in the body of a swan. She desires freedom but only true love can break the spell. Her wish is nearly granted in the form of a prince, but before he can declare his love her lustful twin, the black swan, tricks and seduces him. Devastated the white swan leaps of a cliff killing herself and, in death, finds freedom.

Comments

  1. Ak, kaip nudžiugau pamačius apie ką rašai. Aš labai noriu pamatyti šį filmą. Sako jis nuostabus, tokį įspūdį susidariau ir iš tavo aprašymo :}

    ReplyDelete
  2. Taip taip. Būtinai pažiūrėk. Suvirpinantis sielą filmas. :)

    ReplyDelete
  3. Aš tik treilerį mačiau, bet irgi pagalvojau, kad vertas dėmesio turi būti. Reikės atsipumpuoti ( va kokia aš driskė :))

    ReplyDelete
  4. Linoreta, aš irgi viską pumpuoju... :) Jei kas mano kompą paimtų, galėtų drąsiai sodint mane už piratizmą. Ką jau bekalbėt apie šitas gulbių nuotraukas, kurias irgi kažkur nukniaukiau... :)

    ReplyDelete
  5. Man šis filmas pasirodė vienas iš geriausių amerekietiškų-komercinių, sukurtų praėjusiais metais. Gal net pats pačiausias.
    O rūbeliai aišku, ne esmė. Bet saldainis, gražiame popierėlyje irgi skanesnis :)

    ReplyDelete
  6. Vis planuoju, bet neprisiruošiu. Artimiausiu metu - užsibrėžiau. Daug gerų atsiliepimų, kaip nekeista.

    ReplyDelete
  7. Kaip graziai aprasei si filma:) Taikliai taip.
    Beje, labai mielas blog'as!

    ReplyDelete
  8. Dekui. :) Iskart po filmo perziuros rasiau, kol ispudziai dar sviezuteliai buvo.

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI