Gogol Bordello bardakas

Na ir plečia akiratį tas Londonas aš jums pasakysiu... Štai pavyzdžiui kažkaip atsidūriau Gogol Bordello koncerte, nors paie jų egzistavimą iki šiol net neįtariau. O taigi čia pasirodo daug pasiekusi gypsy punk grupė. Net su Madona yra sudainavę. Gerai, kad yra įvairių skonių žmonių mano tarpe, tai ir supažindina su alternatyviouju pasauliu. Mielieji pažįstami man karts nuo karto suveikia visokiausių bilietų į renginius. Ir ką gi, visai neblogas koncertas buvo. Tik akustika Kentish Forum ne kokia. Ten ankščiau buvo teatras, o dabar koncertų salė pasidarė, kuri elekrinėms gitaroms nelabai pritaikyta. Nudžiugino tai, kad sėdėjome balkone. Tiksliau bandėme sėdėti, nes per tokią muziką nelabai ir nusėdėsi. O apačioje stumdėsi ir vieni kitus ant rankų kilnojo aktyvieji fanai, tarp jų ir mano naujasis pažįstamas, kuris labai nusiminė, kad jo bilietas skirtas vietoms viršuje ir nuskuodė žemyn. O paskui jį ir apsauga... Bet nesučiupo.
Grupės daininikas Jevgenijus yra iš Ukrainos be galo primena savo pusbrolį Boratą. Kiti grupės nariai - tautų maišalynė. Iš Kinijos, Rusijos, Afrikos, Lotynų Amerikos. Žodžiu tikri čigonai pankai. Pavadinime apjungiama ukrainiečių rašytojo Nikolajus Gogolio pavardė ir vulgariausias žmogaus aistras tenkinančios įstaigos pavadinimas - Bordelis. Nors gal greičiau sakyčiau – bardakas. Kas būtent ir vyko schenoje. Absoliutus bardakas. Be to daininikas nuolat maukė vyną iš butelio ir girdė publiką. Gale koncerto jau svyravo kaip reikalas. Aš vis svarsčiau ar nuvirs ant publikos ar ne. Tačiau gal čia buvo teatrališko spektaklio dalis, kuriais pastarieji garsėja? Kaip ten bebūtų, pašėlusiai užvedanti grupė ir muzika.
Labai jau bohemiška ši mano savaitė pasitaikė.


Siūlau ir jums pasidžiaugti Gogol Bordello kūryba.

Comments

  1. Jo. Sitas taboras pavaro nerealiai.
    Siaip tai jie placiai zinomi jau seniai : )

    (Beja dar Eugene Hutz yra filmavesis Madonos rezhisuotam filme..)

    Gogol Bordello buvo B2Gether 2009 programos vinis. Buvau/Maciau galiu tik sutikti - tai kas vyyksta ants scenos yra super-turbo-hyper-nerealiai..po koncerto klausem saves - "idomu ka visdelto jie Vartoja" : )

    ReplyDelete
  2. Tai va gyveni zmogau ir supranti, kiek daug dalyku nepastebi, kol kazkas nepabaksnoja. :) O kai pabaksnoja, tada labai nudziungi. :)

    Kiek maciau tai labai gausiai vartoja raudona vyna ant scenos. Gal su kokiom priemaisom jis ten... :)

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI