Frankfurtas - is knygu leideju gyvenimo

Ka tik prauze didziausia pasaulyje Frankfurto knygu muge. I ja siais metais suvaziavo daugiau kaip 7500 dalyviu is 111 pasaulio saliu. Argentina buvo garbes svecias, ta proga cia apsilanke netgi jos prezidente.
Apsilankeme zinoma ir mes. Musu skyrius beje organizavo visa stenda ir pasiruosima.
Muges metu man kilo mintis - Idomu kas geriau - ar nieko neuzdirbti, ar nieko neisleisti? Aisku nieko neuzdirbti yra nelabai gerai, bet kartais kai pamatai kiek dalyku gali gauti uz dyka, tai irgi neblogai. Kaip zinia Frankfurto muge yra labai svarbus sanburis leideju tarpe. Pastarieji susirenka is viso pasaulio aptarti knygu naujienu ir pasidalinti idejomis. Diena sunkiai triusia it biteles lakiodamos nuo susitikimo iki susitikimo, nuo stendo prie stendo, nuo virselio prie virselio, taciau vakare visi atsipucia, atsilaisvina kaklaraicius, atsikemsa viena kita vyno butelaiti ir leidziasi ieskoti linksmybiu. Zinau kad butu labai intelektualu ir naudinga parasyti apie literatura, knygu pasaulio tendencijas ir aktualijas. Taciau kazkodel labiau noriu kalbeti apie vakaro pramogas ir realijas. Kartais jos uzklumpa labai netiketai, net kai tikiesi ziureti filma viesbucio kambaryje ir valgyti noodles... Kazkokiu budu vakaras pakrypsta visai netiketai ir atsiduri kad ir pavyzdziui uzdarame VIP vakare bei nueini miegot 3 am... Ryte deja turi zvaliai dirbti ir spausti rankas kas pusvalandi vykstanciuose susitikimuose. Antra diena buvau pavargus ir neiisimiegojus (kaip ir visas sekancias dienas), norejau gulet lovoj ir megautis minkstos pagalves dziaugsmasi. Bet va mano koleges susiruose vakarienes ir as pamaniau - ka gi prisijungsiu, o tada tai jau megausiuos tais pagalves dziaugsmais. Bet is pradziu tradiciskai nuejome i Maritim viesbucio bara, kuris yra oficialus muges viesbutis ir baras ir visi leidejai cia susigruda pailseti, atsivedinti, networkinti muges dienai pasibaigus... O ypac cia nevengia susirinkti visa Quarto group. Kuri jau 25 metus dalyvauja Frankfurte ir ta proga gavo netgi torta, valio. Jo zinoma man neteko paragauti, tai nelabai cia ir valio. Taigi mums belenkiant po taurele ir kaip visada bepletlinant bei beblevyzgojant apie bele ka, staiga kur buve kur nebuve isdyko argentinieciai. Jie buvo uzsuke i musu stenda neva knygu ieskoti, bet labiau susidomejo manyciau musu kolege ispane. Idomus zmones tie argentinieciai. Jie kaip lotynu amerikos italai ir isivaizduoja, kad gyvena Europoj.
Visi be isimties buvo vede, bet zmonos tikriausiai tikejosi, kad jie ramiai kiuto viesbutyje prie televizoriaus. Taigi pakviete jie mus vakarienes idant pavalgytume ir pabendrautume. Kadangi niekas jokiu ideju neturejo, jie pasiklause viesbucio registraturoj ir sie mus nukreipe i King Kamehameha suite restorana. Nors jau buvo galima spresti is pavadinimo, kad tai gan sofistikuota vieta, prie duru stovintys bentliai ir mersedesai tik patvirtino si fakta. Deja visam pastate vyko privatus Betelshman media party, i kuri patektavo tik VIP su kvietimais. Taigi savaime suprantama musu neileido, nors ir kaip isdidziai zengeme raudonu kilimu. Bet kita vertus ne do muzikos mums buvo, kai pilvas marsus graino. Paslaugus sargybinis mus nukreipe i Ivory club restorana. Kadangi verkiant norejome valgyti, tai per daug ir nesigincyjome. Taigi susiradom ta Ivory club, kuris kaip paaiskejo taipogi yra prasmatnus restoranas. Cia paragavom labai skanaus indisko fusion maisto, zvakiu nusviestoj aplinkoj, is sonu i mus zvelgiant drambliams. O aplinka dvelke parabangia egzotika. Ypac man patiko laiptai zemyn link WC, apstatyti zibintais, bei palmiu vazonais. Ant sienos buvo rodykles i Tigro ir velgi Dramblio kambarius, skirtus privacioms funkcijoms. Dar pakeliui buvo Budos sventyklele apkaisiota gelemis ir smilkalais. Reikia pamineti ir pedantiskuju vokieciu tiksluma, nes kai atvykome buvo gan velu ir virtuve uzsidarinejo. Bet mano zavioji kolege ispane itikino juos, kad mes labai alkani ir jie privalo mumis isileisti. Pamate saskaita pastebejome, kad maistas cia kastuoja nepigiai. Buvo sumoketa 50 euru vien uz vandeni ir 30 euru uz dvi vyno taures, o visa saskaita sieke apie 400 euru. Na bet kaip minejau anksciau - kaip smagu kai tave vaisina darbas. Patiekalai buvo labai skanus. Ivairus Curries ir kepsniai. O restorano paziba buvo ypatingasis didziulis kepsnys vos ne is puses versiuko. Beeinant atgal vel atsidureme prie Betelsman Media party is kurio sklido disco garsais. Ir si karta verzlieji argentinieciai neketino taip lengvai pasiduoti, nes buvo sociai pavalge ir norejo tusintis. Taigi uzvede kalba su sargybiniu, kodel mes turime dalyvauti ju vakare, o i priekines gretas pastate ispane ir jos sypsena. Kuri suveike kaip raktas ir mums privacios erdves durys atsivere. Uzkope marnuriniais laiptais nutiestu raudonu kilimu buvome pasitikti sampanu ir pavaisinti gerimais. Saleje vyko sokiai ir jau gerokai isilinksmine sveciai dideliais pilvais is kailio neresi beraitydami imantrias sokiu pozas. Mes juokavome, kad rytoj visi jie ses i savo Bentlius, vaziuos i susitikimus ir rimtais veidais demonstruos savo valdzia ir autoriteta. Tuo tarpu dabar sklaidesi po visa sale ir judino klubus salsos, lambados ir kitais ritmais.
Paskutinis vakaras taip pat buvo neprastas. Nes uzsukome pavakarieniauti i Gebermuehle viesbuti ir restorana. Jei jau pas mus dirba apie 85 proc. moteriskos gimines atstoviu, tai zinoma reikia tiketis visokiausiu gandu, paskalu ir nesutarimu. Kaip kad ir siandien, visaip kaip mandagiai bandem isvengti vakarienes su kitomis kolegemis ir labai mandagiau kurpeme zinutes, kurios rodytu, kad esame susidomejusios pasiulymu, bet tuo paciu atgrasytu nuo noro vakarieniauti kartu. Musu planas pavyko. Velgi is pradziu nuejome i jau minetaji Maritime.
O veliau i Gebermuehle boutique viesbuti. Kur lauke labai sauni aplinka bei vakariene ir daug juoko prisimenant muges akimirkas. Kaip kad antai vieno skyriaus leideja atsigabeno imantru mini siltnami su mini dziunglemis, bet buvo didziausia paslaptis, kam jis skirtas. Kazkokiu budu tikriausiai susijes su nauju projektu, kuri ji stengiasi parduoti, bet tai negalejo buti atskleista iki projektas bus patvirtintas. Koleges turejo ji nuolat laistyti ir priziureti, o musu partneriai visa laika klausinejo, kas cia per daiktas. Tas siltnamis tapo musu stendo sensacija ir neiminta paslaptimi. Kito skyriaus leideja kazkodel neskiria zodziu Pacific ir specific. Ir vietoj specific sako pacific. Taigi tokie ir panasus gandai sklande vakarienes metu. Bet kaip sakoma gandais sotus nebusi... Atejo laikas valgyti. Maistas ir vel buvo itin skanus. O ypac desertai. Pasiemem penkis skirtingus ir paragavom visko po sauksteli. Cia buvo ir karstos avietes su ledais ir balto solkolado putesiai su dziovintom slyvom, ir mango crem brulle... Interjero vinis yra is elnio ragu padaryti sviestuvai, bei arklys au lempa ant galvos. Pats viesbutis yra prie upes ir isejus i lauka matesi naktine Frankfurto panorama, grojo klasikine muzika ir pasaulis akimirkai atrode tobulai nutviekstas naktiniu sviesu.
Kiti vakarai irgi buvo linksmi, buvome mazame italu restorane, vokieciu uzeigoje, bei jau antrus metus is eiles Opera Cafe netoli operos teatro su nepakartojamai galantisku padaveju italu. Bet isimintiniausi buvo jau auksciau aprasytieji, todel apie kitus daug ir nesiplesiu.
Linksma ta knygu muge vis delto. Ateinancia savaite zadu daug ir netgi labai daug miegoti.

Comments

  1. Labai graži aplinka, va taip aš įsivaizduoju baro viziją, o ne kokį apmyščiotą ''sarajų'' :)))

    ReplyDelete
  2. Šitais metais ir aš buvau Frankfurte :) Et, buvo irgi visai neblogai :)

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI