Wednesday, 27 October 2010

Bar Battu

Argi nesmagu rudenį pasėdėti jaukioje vyninėje ir gurkštelti klampaus, kvapnaus ir vasara dvelkiančio vynelio. Kaip mat praskaidrina nuotaiką. O beje kažkas nustatė, kad raudonajame vyne, kaip ir šokolade gausu antioksidantų. Jie visada naudingi grožiui. Žinoma jei šiais produktais nepiktnaudžiauji.
O taigi atsidarė Cityje naujas natūralaus vyno baras pavadinimu Battu. Čia siūloma daugiau nei 200 rūšių vynų, daugiausia iš Prancūzijos, pagamintus be konservantų. Natūralūs vynai yra šiokia tokia retenybė ir gan keista matyti visą meniu pašvęstą vien jiems. Tačiau idėja anokia naujovė ir iki šiol populiariausias panašaus stiliaus baras buvo Terroirs. Battu baro meniu pateikiama linksmų paveikslėlių schema, padedanti išsirinkti tinkamiausią. Jei instrukcijos atrodo painios, malonūs padavėjai būtinai patars ir parekomenduos, o jei vistiek negalite apsispręsti – leis paragauti keleto skirtingų rūšių. Kainos nesikandžioja ir dauguma butelaičių kainuoja mažiau nei 20 svarų. Užkandžiams siūloma sūrio, alyvuogių ir charcuterie (įvairios mėsos, paštetas bei dešros) taip pat ir keletas rimtesnių patiekalų. Interjeras pritemdytas, su mažomis lempomis apšviečiančiomis stalus, plytų siena ir paprastais baldais. Sumokėję 1.5 svaro gaunate duonos ir vandens, kurie vis papildomi. Be vyno taip pat galima rinktis prancūzišką sidrą ar šerį. Atmosfera jauki ir šurmulinga, po kelių taurių vyno žmonės šurmuliuoja vis garsiau ir garsiau, nes visiems darosi linksmiau.

No comments:

Post a Comment