VDNH Maskva - svente tesiasi Tarybiniu stiliumi

Sugalvojau kaip talentingai galima panaudoti laika Maskvos kamsciuose. Kadangi kelione i susitikimus paprastai uztrukdavo ilgiau nei patys susitikimai, emiausi nuotrauku meninizavimo. Stai pateikiami rezultatai. Knygu muge vyko zymiame Tarybu sajungos parodu komplekse. Kuris yra labai didingas ir ispudingas. Kiekvienas pastatas reprezentuoja TSRS Respublikas, o aikstes vidury viska atidziai stebi ponas Ilicius Leninas. Tik stai bilietu kasa yra kazkoks nesusipratimas (nuotraukoje matosi ir knygu muges lankytoju koloritas).
Zymusis fontanas, su auksinemis skulpturomis, kuris nelabai seniai vel pradejo veikti. Iki tol paneles stovejo sausos ir negalejo dziaugtis vandenelio ciurkslemis.

Kupranugaris yra tikrai sauni atrakcija ir dera prie visos sios eklektikos.
Dar truputelis sovietiniu statulu. O apacioj knygu muges lentele.
Stai ir mano zaidimu su nuotraukomis rezultatai.


Eilerastis apie Lenina: Ten, kur žymi Lenino pėda, Kapitalas eiti nesiryš. Nebegrįš jau vargas ir skriauda, Juodos naktys niekad nebegrįš!


O dabar rubrika - linksmieji traukinukai. Sirdis suvirpejo, pamacius senus gerus pazistamus - drauga Karlsona, drauga Pagranduka, drauga Vilka is Na palauk ir Daktara Aiskauda...


Toliau seka laida - Aviacijos pasaulyje, bei pirmoji raketa su Streka ir Belka.



Na o dabar kvieciu pasistiprinti: Kam kukuruza? Kam cebureka? O kam tikra armeniska saslyka?




Apie Maskvos stiliu tikriausiai reiketu atskiro straipsnio, bet deja pritrukau iliustracines medziagos. Juk nefotgrafuosi zmoniu tiesiai i veida ir nevepsosi issiziojes (nors turiu prisipazinti kartais taip ir dariau). Pateiksiu tik du spalvu ir aksesuaru samplaikos pavyzdzius. Nuo grozybiu ivairoves, net akys raibsta, o aplinka nublanksta. Verkiant reikia kviesti pona Petruskeviciu.

Lyg to nepakaktu, stilingosios rusaites padabino ir arklius, kurie neturi zodzio ir savo nuomones pareiksti negali. Seimininke aiskiai neabejinga ruzavai spalvai.
Nors tikriausiai sis arklys jauciasi it zvaigzde...
Gal kam nors ir anokia cia naujove, bet man tai buvo tikras atradimas - 5D cinema Mieli Ziurovai ir Ziuroves. Kol kas man didziausias kinematografijos stebuklas buvo Avataras in 3D. O stai cia net 5D cinema... Kaip greit i prieki zengia tas pasaulis.
Erdvus Kino teatras.

Susimasciau, kokia gi klonuotu indenu populiacija, jei kiekviename mieste matau juos triubyjancius su fleitomis. O gal cia tie patys, kaip nors besiteleportuojantys po pasauli?
Besidairant i dinamisko pasaulio reiskinius aplink, pro sali praleke garsiai bumpsinti masina, su alu bagazineje gurksnojanciais bahuriukais. Vos spejau pasitraukti... Kazkaip atmintin iskilo daina apie golfa su niauktais langais, todel pasigooglinau zodzius. Siuo atveju reiketu zodi golfas keisti i zodi - dzipas.
Juodas dzipas - niaukti langai, p... mage nesveikai, is po apacios neonai sviecia blizga bele kaip.
As prsipyliau duju uz selmi dzipa uz pitaka, galeciau as dabar aplenkt net kadilaka.
Ir visos mergos man mojuoja is visu kampu, bet man px, nes su dzipu as dabar lekiu.
Prasom atkreipti demesi i ponaiti Ceburaska viduryje. :)

Vos neistrysko nostalgijos asara, kai pamaciau senuosius geruosius gazuoto vandens automatus. Ir uzrasas ant sono linksmas - Stebuklingas automatas, pats prileidzia limonado. :) Kaina siais laikais nuo 3 kapeiku, pakilo iki 30 ru (1USD). Bet uz tai gerimu ivairove padidejo iki keturiu skoniu (vietoj buvusiu dvieju - spalvoto ir nespalvoto). Visaip bandziau sukrapstyt savo kapeikas, bet deja kaip bebutu gaila neparagavau. Sitaip man besistengiant, nuolat girdejau pyplius tempiancius bobutes prie sios masinos, joms murmant - 30 ru uz stikline limonado, vaje kaip daug... Bet vaikai vistiek pasiekdavo savo. Kaip bebutu keista, net siame coca colos amziuje, jie ilgisi Sovietiniu dalyku.
O stai ir naujosios kartos vaisvandeniai, o gal net ne vaisvandeniai.
Dar viena atrakcija drasuoliams (-ems) - fotografavimasis su gyvatemes beigi smaugliais.
Jei nebijo jos - nebijokite ir jus.
Jau isejus is parko, aktyviai vyko gatves prekyba palei tvora. Visi sunese kas ka ir sumaniai bande prastumti prekes. Pirkeju netruko.
Mano dziaugsmai - nepakartojamosios metro stoteles.
Labai atsiprasau visu, kas perskaite iki galo tikedamiesi rasti bent krisla logiskumo sitame poste. Jei jau viskas aplinkui taip padrika bei keista buvo, tai ir tekstas gavosi atitinkamas.

Comments

  1. Perskaitėm, perskaitėm iki galo ir viskas patiko :) Čeburaška- matrioška tikrai juokingas. O jau kino teatro didumas. Tavo pačios apdirbtos nuotraukos man pasirodė labai gražios. Aišku aš ne menininkė, bet jeigu gražu tai gražu, tokios retro stiliaus.

    ReplyDelete
  2. Na va kokie kantrūs mano skaitytojai... :)
    Ačiū už pagyrimą. Stengsimės ir toliau.

    ReplyDelete
  3. Kažkuri mergelė fontane atstovauja ir Lietuvos TSR. Labai fainas reportažas, tokią Rusiją įsivaizduoju.

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI