Covent Garden - Le Pain Qoutidien bei sausainiai

Londona krecia du esminiai ivykiai: popieziaus vizitas bei Londono mados savaite. Kur nepasisuksi, ivairiausi atributai, afisos bei ispejimai neleidzia nezinoti apie tai, kas vyksta mieste. O uzdarytos centrines gatves dar labiau padidina ir sukoncentuoja zmoniu grustis tam tikrose vietose. Taciau ne apie tai as noreciau dabar pasneketi. Apsiribosiu tokiais nereiksmingais dalykais kaip valgymas ir sausainiai. Gal ir nelabai didingi jie Londono dabartiniu ivykiu kontekste, bet ka jau padarysi. Nors tiesa sakant viena mano drauge dirba Anglijos baznyciai ir asmeniskai susitiko su popiezium. Va kokia jai garbe teko. Na o as susitikau su brangia drauge Erika, neseniai sugrizusia i Londona. Besmirinedamos po Covent Garden atsidureme prie Le Pain Quotidien kepyklos. Atsimenu Paryziuje bandeme cia papusryciauti, bet buvo nusidriekusi tokia eile, kad teko sios minties atsisakyti. Vis galvojau, kazkaip man pavadinimas matytas ir girdetas, miglotai kilo kazkokie vaizdai atmintyje, bet nieko sukonkretinti negalejau. Ir stai, ne vienai dienai prabegus, man toptelejo, kad sio tinklo kavinukes pasirodo labai megstame ir nevengiame nueiti. Tik kur jau as isidemesiu pavadinima... Is tiesu, ten labai skanus desertai, maistas sveikas, sviezias ir organiskas. Taigi kur buvus, kur nebuvus nutariau ir vel apsilankyti. Kad jau ne Paryziuj, tai Londone, ir jei ne papusryciauti tai papietauti. Nors meniu labiau tinkamas pusryciams ir brunch. Ivairiausi karsti ir salti tartine (t.y sumustiniai, bet prancuziskai taip graziai vadinasi), salotos, sriubytes, muffinai, pyrageliai ir kava. Beje padaveja buvo lietuve ir mus maloniai aptarnavo. Sio tinklo internetiniame puslapyje yra pasididziavimo zodis apie tai, kaip Stella McCartney uzsisake uzkandzius per Paryziaus mados savaite, bei keletas kitu pagyru kupinu straipsniu. Kaip ten bebutu, tai yra viena is kokybisko bei organisko maisto kavinukiu, pabirusiu po Londona, Paryziu, ir dar placiau po pasauli. Ypac jos isplitusios po turtingesnius rajonus (Chelsea, Marylebone, Notting hill), kur zmones pasimaise ant ekologiskumo beigi naturalumo ir jiems ta tema galima isiulyti bele ka. Stai prisiminiau toki show Apprentice, kaip pono Alano Sugaro mokiniai turejo sukurti naturalu zolelini muiliuka ir ji prastumti kuo pelningiau. Komanda kuri prekybos tasku pasirinko Notting Hilla, viska ispardave kaip mat ir laimejo. Bet as jokiu budu nenoriu pasakyti, kad Le Pain Quotidien yra bele kas. Tikrai ne. Tai puiki vieta pradeti dienai ar siaip suvalgyti pyrageli. O mums senoms draugems - papletkavoti apie si bei ta. Maistas labai sviezias ir skanus. O jei paprasysite didelio puodo kavos - gausite ne puoda, o bliuda. Taip pat labai skanus desertai ir tikri belgiski vafliai. Interjero akcentas yra ilgas bendras stalas, prie kurio nepazistami tampa draugais ir kuris didelio miesto gyventojams turetu priminti jog net dideliame mieste mes esame ne individai, bet bendruomene (community kaip sakant).
Na o dabar apie sausainius. Yra tokie baisiai skanus, saldus ir minksti (nebigus deja) sausainiai, kurie vadinasi - Ben's Cookies. Covent garden juos kepa pirkejams prie akiu ir jie silti garuoja ant lentynu. Sunku likti abejingam ir atsispirti viliojanciam aromatui. Todel ten visada driekiasi siokia tokia eilute. Siuo metu jie turi 11 parduotuviu/kioskeliu Anglijoje ir populiarumu nesiskundzia. Nemeluodama sakau, kad tai skaniausi sausainiai, isskyrus tuos, kuriuos pats issikepi namie. Sokoladiniai su riesutais, su juoduoju sokoladu, baltuoju sokoladu, su riesutu sviestu, citrininiai, imbieriniai, kokosiniai ir t.t. Et kaip sunku praeiti pro skanius ir gardziai kvepiancius dalykus...

Pabaigai keletas Covent Garden vaizdu. Buvo grazi sauleta diena, o mieste vyko ivairiausiu atrakciju.




Comments

POPULIARIAUSI