Estija ir senasis Talinas

Estija Na tai stai, issiunte mane i business tripa po Baltijos salis. Ne be mano pastangu suorganizuoti viska taip, kad gimtojoje Lietuveleje atsidurciau kaip sykis per Bank holiday ir galeciau sau tureti mini holidays. Zinoma kas be ko reikia si ta parduoti gerbiamiems klientams, kurie krizes metu nelabai nori ka pirkti.
Taigi pirmiausia as atsiduriau sesuteje Estijoje. Vos atskridusi susipazinau su ponia Ema is US, kuri konsultuoja smulkiuosius verslininkus ir padeda jiems uzsidirbti daug pinigu. Galima sakyti tapti milijonieriais, kas be jos pagalbos zinoma niekaip nepavyktu. Isgirdusi, kad as is Lietuvos, si baisiai nudziugo ir ibruko man savo kortele, kad parekomenduociau jai koki verslininkeli. Su estiskaisiais sekasi kaip sviestu patepta, taigi butu gerai plestis Lietuvon - porino ji. Ai tiesa, mes dalinomes viena taksi. Labai sutaupem, mat taksi paslaugos kainavo net 8 svarus, taigi pasidalinome po 4. Sekmingo verslo paslaptis - islaidu mazinimas.
Apsigyvenau senamiestyje, Baltic Imperial hotel. Stai jis apibreztas senamiescio fone. :) EstijaViesbutis galima butu sakyti buvo puikus. Neskaitant keisto isplanavimo.
Nezinia kam mano kambarys turejo didziule svetaine, su dviem foteliais istirpstanciais didziuleje tuscioje erdveje. Miegamasis atrode mazas ir nereiksmingas. Taciau viesbutis pagirtinas uz didele bei erdvia vonia. Nepagirtinas deja uz tai, kad anksti uzdaro virtuve ir teko eit miegot gurgianciu pilvu. Bet gi idomus dalykas su tais viesbuciais per business trips. Apsistoji tik vienai nakciai, tai ir dziaugtis grazumu bei komfortu nera kada. O atskrendi taip velai, kad ir vakarienes pavalgyt kartais netenka.
Be susitikimu su tulais estais dar spejau ir miesta truputi apziureti. Buvau nusiteikusi ieskoti estu ypatumu, beigi skirtumu nuo lietuviu.Estija Wikipedia apie estus sako taip: tauta priklausanti finougru seimos finu grupei, gyvenanti daugiausia Estijoje ir kalbanti Estu kalba. Yra dar toks anekdotas. Tikras estas per gyvenima turi padaryti tris dalykus: Pagalvoti apie medi, pagalvoti apie nama, jei tures laiko - dar ka nors pagalvoti... :) Nesunku pastebeti, kad estai garseja savo letumu. Net turistu Pocket guide teigia, jog Estijoj labai sunku prisiprasyti saskaitos del to pacio letumo, todel patariama kelis kartus apie ja priminti, skubinti agituoti bei siaip buti niurzganciu nekantriu klientu... Kaip bebutu keista su niekuo panasiu nesusiduriau ir labai dziaugiuosi. Viskas visur ejosi greitai ir sklandziai. Isskyrus nebent tai, kad man belaukiant skrydio ant tako suluzo lektuvas ir teko uzdaryti visa oro uosta. Dauguma skrydziu buvo atideti neribotam laikui, o maniski atsauke. Taciau Air Baltic mikliai suorganizavo viesbuti ir i Ryga isskridau is ryto. Na, o kol vis dar buvau Taline, diena praejo ne veltui. Pasidairiau po senamiesti. Visur kur vietiniai pardavejai apredyti senovinem drapanom ir visaip kaip isdabinti. Todel miestukas alsuote alsuoja senovine dvasia bei viduramziais.
Estija Prie kiekvienos parduotuveles duru vidun vilioja grazuoles lelytes. Manau vyrai dazniausiai uzsuka pas ta, kur su didziausia krutine. :) EstijaO stai cia yra centrine aikste. Joje gyvenimas virte verda. Apstu visokiausio plauko turistu bei vietiniu.EstijaVisur besimakaluojantiems turistams prekeiviai siulo savo darbo bei kurybos vaisiu, tarp ju ir kepeliusu pasirinkima. Ir vasarai ir ziemai, pagal savo skoni cia visko ras kiekvienas.
Estija Jei galva apraibsta nuo grozybiu toliau beklaidziojant senamiesciu galima ir karma nusifotografuoti, suzinoti kuri cakra pas jus dominuoja ir kuri spalva ryskiausia. Estija O stai netycia radau ir musu gerbiama ambasada. Visai salia karmos tyrimo centro.EstijaDangus palepindavo tai saule, tai lietumi. O nuotaika keite it kokia irzli mergiote... Cia verkia, cia juokiasi... Taciau akivaizdu, kad kai kurie turistai prate prie extremaliu salygu, silto ir salto mate, taigi pasiruose visoms gyvenimo atvejams. Estija Stai cia dar keletas senamiescio vaizdu be komentaru.
EstijaEstijaEstijaLabai svarbi mano darbo kelioniu dalis yra susipazinimas su vietine knygu rinka. Taigi siuo tikslu lankau vietinius knygynus. Isklausiusi pora parekomendavimu pabuvojau knygine Apollo ir likau taip suzaveta, kad nutariau ji stai dabar pamineti. Labai puikus relaksacijai skirtas knygynas su foteliais, bariuku, zaidimu, vaiku, geografiniu kampeliais... Nors imk ir pramogauk visa diena. Ar kokiam fotely issidrebes skaityk sau knygas netrukdomas...
Estija

Comments

  1. Tikrai, koks fainas knygynas ir anekdotas fainas :)

    ReplyDelete
  2. Buvo smagu paskaityti, kaip tik rytoj važiuoju į Taliną. Gera informacija apie knygyną, pasistengsiu užsukti.

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI