Restoranas Benihana - Japoniskos improvizacijos

Kad jau pas mus vis dar sveciuojasi Katios tevai, reikia juos ir toliau stebinti Londono restoranais. Tiesiog nuostabiai tinkamas vakareliams, gimtadieniams, o ypac turistams/atvykeliams/miesto sveciams linksminti restoranas Benihana. Jame apsilanke sveteliai tikrai nepamirs pamineti – ‘Va o kokiam restorane Londone lankemes, tokiame dar nebuvome…’ Puiki vakaro pramoga. Visi tik galvom kraipys nuotraukas ir video beziuredami. Tai kas gi vyksta toj Benihamoj? Ogi kiekvienas stalas turi po vireja ir jis, tiesiai priesais ziurovu akis, ne tik gamina patiekalus, bet ir isdarineja visokiausius triukus, daro grimasas, juokauja ir visaip kaip linksmina publika. Galima sakyti, teatro, komedijos, cirko bei virtuves misinys. Tai vadinamasis Teppan-yak stilius. Mes uzsisakeme 8 patiekalu menu (kaina 22 svarai). I ji iejo: Miso sriuba, sushi, salotos su imbiero padazu, kepti ryziai su darzovemis, keptos darzoves bei grybai, pasirinktinai kepta mesa, vistiena ar zuvis, bei sokoladinis desertas. Turejome du virejus. Pradedantysis buvo is Sri lankos. Jis labai stengesi ir dare visokiausias idomybes.

Kaip pavyzdziui vulkana is svogunu ziedu.

Ar sirdele is ryziu. Ji netgi plake. :)

Pasiszvalgius po kitus stalus pamaciau, kad kai kurie virejai svaido lekstes, arba meta i virsu kiausini, ji ore peiliu sudauzo, o sis graziai istryksta ant karsto stalo, lukstas lieka pakibes ant peilio. Na tikri zonglieriai sakyciau.

O stai pasirode ir musu pagrindinis virejas japonas.
Jis mokejo du rusiskus zodzius: ‘Sposiba’ bei ‘Da’. Atvykeliams mielai demostravo kaip naudotis lazdelemis. Tetis pasidave po poros bandymu, o mama kantriai rankiojo lazdele po viena ryzi ir labai didziavosi.
Viena is sio virejo atrakciju yra mesos gabaliuku metymas valgytojams i burna. Bet tikriausiai pamates, issprogusias Katios tevu akis, jis nutare ju nebegasdinti. Uz tai galejome linksmai stebeti, kaip svaidomi gabaliukai priesais mus sedintiems ziurovams. Visi jie buvo sekmingai sugaudyti burnomis. Saunuoliai gaudytojai bei taiklusis virejas. Valio.
Idomus, neiprastas restoranas, kur virejai nera kalinami virtuveje, o turi proga pabendrauti su lankytojais. Tuo tarpu sveciai gali buti ramus, nes mato kas ir kaip buvo pagaminta ir ragauti maista, kraunama i lekstes tiesiai nuo vyrykles.

Comments

  1. buvau, patiko. bet 1 minusas - isejome "gardziai kvepiantys" maistu....

    ReplyDelete
  2. Mes tai is anksto pasiruosem ir apsirengem rubais, kuriuos ir taip reikejo skalbti. :)

    ReplyDelete
  3. Mes buvome ten šį rudenį. Vyras restoraną žino jau ne vieną dešimtmetį. Atrakcijos patiko, man pačiai teko kepti daržoves su specialiais įrankiais :) Pačių patiekalų skonis ne toks ypatingas, kaip vizualinė pompastika, o kainos taip pat ne iš mažiausiųjų.

    ReplyDelete
  4. Na taip. Daugiausia ten einama dėl atrakcijos. Menu juk standartinis, visą laik toks pats.
    Bet kaip už aštuonis patiekalus plius show, tai kaina visai atitinkama.
    Yra žinoma ir brangesnių tokio tipo užeigų Londone.

    ReplyDelete

Post a Comment

POPULIARIAUSI