Portugalija - Ketvirta diena - Castelo de vide (nakvyne), Marvao, Evora

Paskutine diena turejome sukarti netrumpa kelia atgal i Faro, todel ilgai visur stoviniuoti nebuvo kada. Nepaisant to vistiek aplankeme keleta lankytinu vieteliu.

Castelo de vide

Siame mazame miestelyje nakvojome garbiame pensininku/golfo megeju viesbutyje. Labai senoviniame, old fashioned ir portugalisakme. Zinoma labai patiko. Vis idomiau nei standartiniai kambariai, vienodi visuose viesbuciuose. Cia lovos, kedes, spintos ir dezes buvo dailiai nulakuotos ivairiais ornamentais.

Taip pat cia aptikome ir zydu kvartala (Juderia) su seniausia (ir turbut maziausia bei neisskirtiniausia) Portugalijos sinagoga. Kaip ir viesbutyje, miestelyje buvo apstus pensininku, sedinciu ant suoliuku pries saulute ir smalsiai stebincius prasaliecius.

Bobules buvo labai paslaugios ir mielai (portugalu kalba) aiskino kaip mums vaziuoti siauromis gatvelemis. Atutis atsakydavo angliskai ir vieni kitus puikiai suprasdavo.


Kad jau buvom labai netoli tai pakeliui dar uzkilom i kalna kur yra Marvao. Ten dar viena didziule pilis, taciau neturejom daug laiko ir turejom skubet i Faro. Todel skubiai isiamzinom su peizazais bei uzrasais.

Evora

Lekememe mokama autostrada, kad sutaupyti laiko. Krastovaizdis buvo lygumos ar šiek tiek kalvotos vietos, mažai miestų ir miestelių, daugiausia sodų-daržų laukai ir ūkininkų fazendos. Su tom mokamom autostradom idomus dalykas, nes niekad nezinojome kiek kada moketi. Kelis kartus pravaziavome pro kazkokius vartus be uztvaru isuke ne i reikiama juosta, o sekanciame poste reikejo susimoketi maksimalia suma, nes neatsizymejome anksciau.

Paskutine stotele buvo Evora. Pasirodo siame miestelyje yra baznycia pastatyta is zmoniu kaulu. Taciau mesa pie tai nezinojom/pamirsom, taigi neaplankem. O gaila. Miestelis vel gi svyti baltumu. Sakoma, kad tame krašte vasarą sraigė yra pats greičiausias gyvūnas. Nes visi sedi atsipalaidave ir niekas niekur neskuba. Iskaitant padavejus, kuriuos mums teko vaikytis ir kelis kartus priminti, kad atejome pavalgyti. :)

Comments

POPULIARIAUSI